«Σεισμός» στο ποδόσφαιρο: Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ της European Super League

«Σεισμός» στο ποδόσφαιρο: Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ της European Super League

Ραγδαίες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά την απόφαση που έλαβε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη European Super League.

Μια απόφαση που μπορεί να αλλάξει για πάντα το ποδόσφαιρο πάρθηκε σήμερα από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίος αποφάνθηκε πως η UEFA δεν μπορεί να έχει το… μονοπώλιο στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο στη European Super League.

Η απόφαση που έλαβε το δικαστήριο είναι δεσμευτική, κάτι που σημαίνει πως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε όσες ομάδες θελήσουν ουσιαστικά να αποσχιστούν από αυτή και να δημιουργήσουν κάτι δικό τους όπου και θα διαχειρίζονται μεταξύ τους τα έσοδα.

Μάλιστα, όπως τονίζει η απόφαση, οι κανονισμοί της UEFA και το μονοπώλιο που ασκεί πηγαίνουν κόντρα στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είμαστε βασικά αισιόδοξοι και έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στο ευρωπαϊκό νομικό σύστημα. Είναι ένα σημαντικό ορόσημο, γιατί τότε θα ξέρουμε αν ανοίξει η αγορά. Εάν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δώσει τη δυνατότητα στους συλλόγους να αποκτήσουν κυριαρχία επί της δικής τους διοργάνωσης, θα είναι επίσης σημαντικό. Είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό», τόνισε προ της απόφασης ο Μπερντ Ράιχαρτ, διευθύνων σύμβουλος της Α22, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από την ευρωπαϊκή Super League, σε δηλώσεις του στο DPA.

Θυμίζουμε φυσικά πως την άνοιξη του 2021 πολλά μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ μεταξύ των οποίων Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κλπ. είχαν λάβει την απόφαση να δημιουργήσουν τη Εuropean Super League, όμως μετά από πολύ έντονες αντιδράσεις τόσο από την UEFA, όσο και από τους οπαδούς αφέθηκε για λίγο στην άκρη, με τους ιδρυτές ωστόσο να κυνηγούν την υπόθεση στη δικαιοσύνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ