Μπάγερν και Γιουνάιτεντ δηλώνουν αφοσιωμένες στις διοργανώσεις της UEFA

Μπάγερν και Γιουνάιτεντ δηλώνουν αφοσιωμένες στις διοργανώσεις της UEFA

Η Μπάγερν Μονάχου αλλά και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήραν θέση για τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αναφορικά με την European Super League.

Μια απόφαση που μπορεί να αλλάξει για πάντα το ποδόσφαιρο πάρθηκε σήμερα από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίος αποφάνθηκε πως η UEFA δεν μπορεί να έχει το… μονοπώλιο στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο στη European Super League.

Η Μπάγερν Μονάχου αλλά και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήραν θέση για τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η Μπάγερν Μονάχου δήλωσε ότι είναι αφοσιωμένη στις διοργανώσεις της UEFA, λέγοντας ότι η πόρτα για την ευρωπαϊκή Super League «παραμένει κλειστή» για τους πρωταθλητές Γερμανίας.

«Η Bundesliga είναι το θεμέλιο της Μπάγερν, όπως όλα τα εθνικά πρωταθλήματα είναι τα θεμέλια άλλων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών συλλόγων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν, Γιαν Κρίστιαν Ντρέεσεν.

«Είναι λοιπόν καθήκον μας και βαθιά πεποίθησή μας να τα ενισχύσουμε, όχι να τα αποδυναμώσουμε. Είμαστε επίσης αφοσιωμένοι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων υπό την ομπρέλα της UEFA.»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δήλωσε ότι παραμένει δεσμευμένη να παίζει σε διοργανώσεις που διοργανώνονται από την UEFA, παρά τη σημεριινή απόφαση του δικαστηρίου της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία η UEFA και η FIFA παραβίασαν τη νομοθεσία της ΕΕ εμποδίζοντας τη σύσταση μιας ευρωπαϊκής Super League.

«Η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι στη συμμετοχή στις διοργανώσεις της UEFA και στη θετική συνεργασία με την UEFA, την Premier League και άλλους συλλόγους μέσω του ECA για τη συνεχή ανάπτυξη του ευρωπαϊκού παιχνιδιού», ανακοίνωσε ο σύλλογος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ