ESL: «Η UEFA προσπαθεί να ‘σκοτώσει’ την ευρωπαϊκή Super League εδώ και τρία χρόνια»

ESL: «Η UEFA προσπαθεί να ‘σκοτώσει’ την ευρωπαϊκή Super League εδώ και τρία χρόνια»

Η European Super League «επιτέθηκε» στην UEFA τονίζοντας πως προσπαθεί να τη διαλύσει.

Ο Φερνάντο Χιμένεθ, δικηγόρος της εταιρείας A22-που βρίσκεται πίσω από το έργο της ευρωπαϊκής Super League (ESL)- ανέφερε σήμερα (14/3) στη Μαδρίτη ότι η UEFA «προσπαθεί να σκοτώσει εδώ και τρία χρόνια» αυτό το έργο που ανταγωνίζεται το Champions League.

«Η UEFA προσπαθεί να σκοτώσει την ευρωπαϊκή Super League εδώ και τρία χρόνια», δήλωσε και υποστήριξε ότι η UEFA είχε χρησιμοποιήσει τη δεσπόζουσα θέση της στην ποδοσφαιρική αγορά για να αποτρέψει τη δημιουργία αυτής της νέας διοργάνωσης.

Βασιζόμενοι σε απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) τον Δεκέμβριο του 2023 που έκρινε την απαγόρευση της ευρωπαϊκής Super League αντίθετη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, οι ενάγοντες επεσήμαναν ότι το 2021, όταν παρουσιάστηκε το έργο, η UEFA δεν έχουν σαφή κριτήρια έγκρισης ή μη νέων διαγωνισμών.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η A22 «είναι θύμα αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς και η ζημιά δεν μπορεί να μετρηθεί».

Το έργο της ESL παρουσιάστηκε το 2021 από δώδεκα συλλόγους -συμπεριλαμβανομένης της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα και τριών ιταλικών συλλόγων (Ίντερ Μιλάνο, Μίλαν, Γιουβέντους) – , αλλά γνώρισε έντονες αντιδράσεις των φιλάθλων των αγγλικών συλλόγων και απειλές από UEFA και FIFA.

Ωστόσο, το έργο ξεκίνησε ξανά αυτόν τον χειμώνα μετά την απόφαση του ΔΕΕ. Η πρώτη φόρμουλα προοριζόταν για μόνο δώδεκα συλλόγους αυτή τη διοργάνωση που ανταγωνίζονται τα ευρωπαϊκά Κύπελλα που διοργανώνει η UEFA. Η διοργάνωση της Α22 μιλά τώρα για μια διοργάνωση ανοιχτή σε 64 συλλόγους χωρισμένους σε τρία πρωταθλήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ