«Τριάρα» της Κέρκυρας στη Δόξα Δράμας, νέα απώλεια για την Παναχαϊκή

«Τριάρα» της Κέρκυρας στη Δόξα Δράμας, νέα απώλεια για την Παναχαϊκή

Η Κέρκυρα επιβλήθηκε με 3-0 της Δόξας Δράμας, η Παναχαϊκή επέστρεψε στις απώλειες (1-1) μετά τη νίκη επί του Ηρακλή και ο Εργοτέλης ισοφάρισε τον Βόλο στις καθυστερήσεις για να διατηρήσει την πρωτιά. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής της Football League.

Επτά ματς της Football League διεξήχθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (21/11) στις 15:00, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Football League. Στο σημαντικότερο όλων, σε αυτό της Κέρκυρας με τη Δόξα Δράμας, οι Φαίακες μετέτρεψαν το ματς σε παράσταση για ένα ρόλο. Ο Τουράμ ήταν σε τρελά κέφια, πετυχαίνοντας δύο άκρως… σεντροφορίσια γκολ, ενώ ο Αποστολίδης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-0, προβληματίζοντας έντονα το συγκρότημα του Στάικου Βεργέτη.

Προβληματισμός εντέλει επικράτησε και στην Παναχαϊκή, η οποία είδε τον Μαρουκάκη να την ισοφαρίζει στο 52′ στο ματς των Σπατών με τον Αήττητο, κάνοντας έτσι τη μεγάλη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής στο ντέρμπι με τον Ηρακλή να μοιάζει με παρένθεση. Καλό νέο για τους Πατρινούς το ότι ο Ελευθεριάδης βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να «σφραγίσουν» τη νίκη με ένα δεύτερο τέρμα, παρά τις πολλές ευκαιρίες (όπως και στο ματς με τον Γηραιό), έμελλε να κοστίσει.

Δεδομένου του πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στο βαθμολογικό πίνακα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και το ματς του Βόλου με τον Εργοτέλη. Ο Λούκας Γκαρσία σκόραρε στο 12′ και οι Θεσσαλοί έφτασαν πολύ κοντά σε ένα «τρίποντο» που θα τους έφερνε στην 1η θέση, έστω και στην ισοβαθμία με τον Εργοτέλη. Ο Μπρους όμως δεν… συμφωνούσε. Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, βρήκε δίχτυα για το 1-1 των Κρητικών και κατά συνέπεια τους κράτησε μόνους στην κορυφή της κατάταξης.

Ο Καραϊσκάκης Άρτας διέλυσε με 4-0 τον Αιγινιακό, μπαίνοντας σε θέση οδηγού μόλις στο 2′ με τον Ψιανό και βλέποντας τον Κάκκο να πετυχαίνει σκοράρει δύο φορές. Η Σπάρτη κέρδισε τα Τρίκαλα με 2-0, χάρη σε γκολ του Φραγκούλη, αλλά και του δανεικού μεσοεπιθετικού από την ΑΕΚ, Ανδρέα Βλαχομήτρου.

Ο Απόλλων Πόντου λυτρώθηκε επίσης δευτερόλεπτα πριν την λήξη, αφού ο Καλαϊτζίδης έγραψε το 0-1 στην έδρα του Ηροδότου και έστειλε την ομάδα της Καλαμαριάς στον… έβδομο ουρανό, ενώ Πλατανιάς και Κισσαμικός έμειναν στο 0-0 στο κρητικό ντέρμπι, επομένως οι γηπεδούχοι έχασαν και την ευκαιρία να πιάσουν κορυφή.

Η 5η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με το ματς του Ηρακλή απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας. Σε περίπτωση που οι φιλοξενούμενοι κάνουν την έκπληξη και κερδίσουν στο Καυτανζόγλειο, θα πιάσουν τον πρώτο Εργοτέλη στους 13 βαθμούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 5ης αγωνιστικής της Football League:

Κέρκυρα – Δόξα Δράμας 3-0 (32′ & 62′ Τουράμ, 78′ Αποστολίδης)
Ηρόδοτος – Απόλλων Πόντου 0-1 (90’+4′ Καλαϊτζίδης)
Καραϊσκάκης Άρτας – Αιγινιακός 4-0 (2′ Ψιάνος, 22′ & 60′ Κάκκο, 53′ Άλεξιτς)
Πλατανιάς – ΑΟΧ Κισσαμικός 0-0
Αήττητος Σπάτων – Παναχαϊκή 1-1 (52′ Μαρουκάκης / 13′ Ελευθεριάδης)
Βόλος – Εργοτέλης 1-1 (12′ Λούκας Γκαρσία, 90’+1′ Μπρους)
Σπάρτη – Τρίκαλα 2-0 (61′ Φραγκούλης, 90+2′ Βλαχομήτρος)

Ηρακλής – Απόλλων Λάρισας (22/11, 15:00)

Η βαθμολογία:

1. Εργοτέλης 13
2. Πλατανιάς 11
3. Απόλλων Λάρισας 10 (ένα ματς λιγότερο)
4. Βόλος 10
5. Ηρόδοτος 9
6. Παναχαϊκή 8
7. Κέρκυρα 7
8. Δόξα Δράμας 7
9. Απόλλων Πόντου 6
10. Καραϊσκάκης Άρτας 6
11. Αήττητος Σπάτων 5
12. Σπάρτη 5
13. Ηρακλής 4 (ένα ματς λιγότερο)
14. Τρίκαλα 3
15. Αιγινιακός 2
16. ΑΟΧ Κισσαμικός 2

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ