Football League: Στη Σούπερ Λίγκα και μαθηματικά ο Βόλος

Football League: Στη Σούπερ Λίγκα και μαθηματικά ο Βόλος

Ο Βόλος διέλυσε 6-0 τον Αιγινιακό και «σφράγισε» και μαθηματικά την άνοδο του στη Σούπερ Λίγκα. «Γκέλα» για τον Απόλλωνα Λάρισας ήρθε ισόπαλος 2-2 με τον Εργοτέλη, μόνος δεύτερος ο Πλατανιάς μετά το 2-0 κόντρα στην Κέρκυρα.

Την άνοδό του στα «σαλόνια» της Σούπερ Λίγκας και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του, πανηγυρίζει ο Βόλος! Οι Θεσσαλοί διέλυσαν με 6-0 τον Αιγινιακό και σε συνδυασμό με το 2-2 του Απόλλωνα Λάρισας  εξασφάλισαν και τυπικά το εισιτήριο της ανόδου τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος της Football League.

Να εξηγήσουμε οτι ο Βόλος έφτασε τους 56 βαθμούς και με δεδομένη την πρωτόδικη απόφαση αποβολής του Αήττητου Σπάτων, θα φτάσει στο φινάλε τουλάχιστον τους 59. Μια συγκομιδή που πλέον δεν μπορεί να φτάσει ο δεύτερος πλέον Πλατανιάς (46 βαθμοί), με συνέπεια οι Θεσσαλοί να πανηγυρίζουν από αρχές Απρίλη την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Το πρόσωπο του ματς με τον Αιγινιακός ήταν ο Μάντζης καθώς σκόραρε στο 63′, στο 66′ και στο 86′ πετυχαίνοντας χατ τρικ. Τα άλλα δύο τέρματα του Βόλου για το τελικό 6-0 σημείωσε ο Φράγκος στο 69′ και στο 71′. Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι είχε μείνει χαμηλά στο σκορ με την ομάδα του Βόλου να κάνει το 1-0 στο 38′ με εκτέλεση πέναλτι του Πίτου Γκαρσία.

Ωστόσο, στην επανάληψη η νίκη πήρε μεγάλες διαστάσεις με τους γηπεδούχους να φτάνουν τους 56 βαθμούς και να «καπαρώνουν» και μαθηματικά την άνοδο.

 Ανατροπή στη «μάχη» της 2ης θέσης
Από εκεί και πέρα «άγρια» ομορφιά απέκτησε η μάχη για την κατάκτηση της 2ης θέσης στη Football League μετά την ολοκλήρωση και της 26ης αγωνιστικής. Η νίκη του Πλατανιά επί της Κέρκυρας με 2-0, σε συνδυασμό με το 2-2 του Απόλλων Λάρισας με τον Εργοτέλη, έφερε… ανατροπές.

Οι Κρητικοί είναι εκείνοι που πέρασαν στη 2η θέση πλέον έχοντας 46 βαθμούς, με τους Θεσσαλούς να μένουν τρίτοι με 45!

Μάλιστα ο Απόλλωνα γλίτωσε στο… παρά ένα την ήττα καθώς οι Κρητικοί προηγούνταν ως το 89’ με 1-2, όμως τότε ο Χατζής ισοφάρισε με κεφαλιά και «έσωσε» έστω τον βαθμό.
Στο ματς του Πλατανιά οι Νίλι στο 9’ με σουτ και Ποζατζίδης στο 86’ με πλασέ φρόντισαν να «καθαρίσουν» την Κέρκυρα και να τη «στείλουν» σε θέση ανόδου.


Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:

Σάββατο 6/4
Ηρακλής – Κισσαμικός 0-0

Κυριακή 7/4
Αήττητος Σπάτων – Απόλλων Πόντου 0-3
Πλατανιάς – Κέρκυρα 2-0
ΑΕ Καραϊσκάκης – Δόξα Δράμας 0-0
Βόλος – Αιγινιακός 6-0
Τρίκαλα – Παναχαϊκή 0-0
Ηρόδοτος – Σπάρτη 4-1
Απόλλων Λάρισας – Εργοτέλης 2-2

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Βόλος ΝΠΣ – Αιγινιακός 6-0

ΣΚΟΡΕΡ: 38′ Π. Γκαρσία πέναλτι, 63′ Μάντζης, 66′ Μάντζης, 69′ Φράγκος, 71′ Φράγκος, 86′ Μάντζης

Διαιτητής: Τζουμαλάκης (Σερρών)
Βοηθοί: Κρυωνάς (Σερρών) – Μάνος (Λάρισας)

ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Πίτκας, Ντεντάκης, Κόκας, Γκαλίτσιος, Ενγκουέμ, Κότο, Πίτου Γκαρσία, Λούκας, Καμπαγέρο, Ηλιόπουλος, Μάντζης.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Τζεμ Καρατζά): Καραγκιόζης, Σ. Τοπαλίδης, Στάνιτς, Πετρούσης, Προσκυνητόπουλος, Βελκόσκι, Πολύζος, Πιαστόπουλος, Τσολακίδης, Παπαδόπουλος, Κούστα

Πλατανιάς – Κέρκυρα 2-0

ΣΚΟΡΕΡ: 9′ Νίλι σουτ, 86′ Ποζατζίδης πλασέ

Πλατανιάς (Τάτσης): Γκοτς, Ουές (69′ Παπουτσογιαννόπουλος), Τσαμούρης, Κόρτσαμ, Ποζατζίδης, Καραγκούνης (85′ Πουρτζιτίδης), Νίλι (75′ λ.τρ. Μάικιτς), Παπανικολάου, Μποσέτι, Λουκίνας, Μπιανκόνι.

Κέρκυρα (Αναστόπουλος): Κουτζαβασίλης, Σανδραβέλης, Αναστασίου (84′ Κόντος), Χαντάκιας, Θεοδωράκης, Ζορμπάς, Κρητικός, Μότα, Σιατραβάνης, Γεωργακόπουλος (64′ Πασάς), Τουράμ

Διαιτητής: Κατοίκος (Αθηνών)
Βοηθοί: Καραλής (Ηλείας) – Γεωργακόπουλος (Πειραιά)
Κίτρινες: Καραγκούνης – Αναστασίου, Θεοδωράκης, Ζορμπάς

Καραϊσκάκης – Δόξα Δράμας 0-0

ΑΕ Καραϊσκάκης Χαραλαμπίδης): Μέλκα, Παπανίκου, Παναγιώτου, Καπίας, Παντίδος, Χρουσιέλ, Μασούρας (88′ Καραγιαννίδης), Ψιάνος, Χούσος (60′ Βουκμίροβιτς), Κάκκο, Τζιώρας

Δόξα Δράμας (Σπανός): Μένκα, Σιώπης, Πεταυράκης, Ρουγκάλας, Καψάλης, Ανδρέου, Μακρής, Πατράλης (74′ Λεμιονής), Μπαϊκαρά (91′ Πέρεθ), Μάρτινς (81′ Κρουθ), Δούμτσιος

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Εβρου)
Βοηθοί: Διαμάντης – Τερζόπουλος (Εβρου)
Κίτρινες: Πατράλης

Απόλλων Λάρισας – Εργοτέλης 2-2

ΣΚΟΡΕΡ: 40′ Μπραμπίγια σουτ, 89′ Χατζής κεφαλιά – 10′ Μανουσάκης πλασέμ 68′ Τσέλιος σουτ

Απόλλων Λάρισας (Μπελά): Μαντζάρης, Σκούπρα, Καρατάσιος, Σουλιώτης, Χατζής, Κουρτεσιώτης, Μπραμπίγια, Λουκάο, Λύταινας, Μαρκολίνο, Πολέτο

Εργοτέλης (Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Μπαχανάκ, Μπουρσέλης, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Μπρους, Τσέλιος, Οικονόμου, Μανουσάκης, Ιατρούδης, Κουάτενγκ (60′ Ροβίθης)

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών)
Βοηθοί: Μωϋσιάδης – Φαλτάκας (Γρεβενών)
Κίτρινες:Λίταινας – Μπάτζιος

Τρίκαλα – Παναχαϊκή 0-0

ΑΟ Τρίκαλα (Κόστιτς): Ταΐρης, Πάνος, Ντόσης, Ντιαλό, Συριόπουλος, Τσιάρας, Λάσκαρης (81′ Σισέ), Τριανταφυλλάκος, Μαρκόφσκι (54′ Συμελίδης), Ράντι (75′ Σμυρλής), Τσιμίκας

Παναχαϊκή (Τσιώλης): Σούλης, Σταμόπουλος (8′ λ.τρ. Πολίμος), Πλέγας, Σωτηράκος, Μαυριάς (46′ Μωραΐτης), Ελευθεριάδης, Παπατόλιος, Πολυχρόνης, Λουμπαρδέας, Κυνηγόπουλος, Μοντιέλ (71′ Κολ)

Διαιτητής: Δραγούσης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Αϊναλής (Μακεδονίας) – Β. Καλύβας (Φθιώτιδας)
Κίτρινες: Συριόπουλος – Λουμπαρδέας, Πολυχρόνης, Μοντιέλ, Μωραΐτης

Ηρόδοτος – Σπάρτη 4-1

ΣΚΟΡΕΡ: 8′ Αγγελούδης πλασέ, 28′ Μπαρέτας σουτ, 40′ Αγγελούδης πλασέ, 58′ Σιαλμάς σουτ – 12′ Καινούργιος πέναλτι

Ηρόδοτος (Λυρώνης): Κασμερίδης, Γιαλούσης, Γραικός (55′ Σιαλμάς), Χατζηλιάδης, Ζιώγας, Αργκιλέσι, Νύκταρης, Μπαρέτας, Ηλιάδης, Γκούφας, Αγγελούδης.

Σπάρτη (Βάλης): Σφέτσος, Καλούσης, Φραγκούλης, Μαρσέλ, Τιέντσε, Τουρέ, Ζαχαριουδάκης, Δανδάκος, Καινούργιος, Φόμο.

Διαιτητής: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)
Βοηθοί: Τριαντάφυλλος (Κορινθίας) – Παγούρας (Βοιωτίας)

Σάββατο 6/4

Ηρακλής – ΑΟΧ/Κισσαμικός 0-0

81′ Δοκάρι για τον Κισσαμικό, από εκτέλεση φάουλ του Παπαχρήστου, ωστόσο ο επόπτης έχει υποδείξει νωρίτερα οφσάιντ

Ηρακλής (Τροΐζι): Κάχριμαν, Κουτρομάνος, Βιτλής, Κουκόλης (75′ Στάμου), Μουνιόθ, Παναγιωτούδης, Κωστούλας (71′ Καθάριος), Κλέιτον, Μπορίκο, Ρόβας (61′ Ορφανίδης), Περόνε.

ΑΟΧ Κισσαμικός (Βοσνιάδης): Λαζαρίδης, Σισέ, Ζιούλης, Παπαχρήστος, Σάλιακας (58′ Τόλι), Φαζός, Μουμίν, Τεγούσης, Ρίσκι (66′ Βρεττός), Αρναρέλλης (77′ Χαλκιαδάκης), Κάσσος.

Διαιτητής: Τσοπουλίδης (Ξάνθης)
Βοηθοί: Τσακίρης – Κουβαλάκης (Δράμας)
Κίτρινες: Καθάριος, Βιτλής – Λαζαρίδης, Σισέ, Τεγούσης


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ