Νιγηρία – Σουδάν 3-1

Η Νιγηρία επικράτησε του Σουδάν με 3-1 και σφράγισε την πρόκριση στους «16» του Κόπα Αφρικα – Ξανά στον πάγκο έμεινε ο Χένρι Ονιεκούρου.

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στους ομίλους του Κόπα Αφρικα πέτυχε η Νιγηρία του Χένρι Ονιεκούρου.

Η εθνική ομάδα του «ερυθρόλευκου» μεσοεπιθετικού επικράτησε με 3-1 του Σουδάν και σφράγισε την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας αφρικανικής διοργάνωσης ποδοσφαίρου.  Ο άσος της πειραϊκής ομάδας, όπως και στο παιχνίδι της πρεμιέρας την Αίγυπτο (1-0), παρέμεινε στον πάγκο.

Με αυτή τη νίκη η Νιγηρία έφτασε τους 6 βαθμούς και είναι στην κορυφή του ομίλου, με το Σουδάν και την Γουινέα Μπισάου να ακολουθούν με 1 πόντο και την Αίγυπτο να μην έχει κάνει ακόμα… σεφτέ. Οι δύο τελευταίες αγωνίζονται μεταξύ τους στις 21:00.

Οι Σούπερ Αετοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Σάμουελ Τσουκουέζε, ενώ στο 45’ ο Τάιγουο Αγουονίγι έκανε το 2-0. Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η Νιγηρία έκανε το 3-0 με τον Μόουζες Σάιμον, με τον Γουαλιελντίν Κεντρ στο 70’ να μειώνει σε 3-1 και να διαμορφώνει το τελικό σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Επόμενη αγωνιστική (19/1)

Γουινέα Μπισσάου – Νιγηρία
Αιγύπτος – Σουδάν

Η βαθμολογία:

1. Νιγηρία 6 (4-1)
2. Γουινέα Μπισσάου 1 (0-0)
3. Σουδάν 1 (1-3)
4. Αίγυπτος 0 (0-1)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από