Τρίτη θεση για Καμερουν – Επιστρεφει ο Κουντε

Τρίτη θεση για Καμερουν – Επιστρεφει ο Κουντε

Τι και αν έχανε με 3-0 μέχρι το 70' το Καμερούν ισοφάρισε και οδήγησε τον μικρό τελικό με την Μπουρκίνα Φάσο στα πέναλτι οπού εκεί ή ομάδα του Πιερ Κουντέ ήταν πιο ψύχραιμη παίρνοντας την τρίτη θέση. Αγωνίστικέ σε όλο το παιχνίδι ο μέσος των ερυθρόλευκων.

Στο πιο συγκλονιστικό ματς μέχρι στιγμής στο Κόπα Άφρικα το Καμερούν του Πιέρ Κουντέ αν και βρέθηκε να χάνει με τριά γκολ μέχρι το 70′ απέναντι στην Μπουρκίνα Φάσο, ωστόσο με ένα ανεπανάληπτο… come back στο τελευταίο 20 λεπτό της αναμέτρησης κατάφερε να στείλει τον μικρό τελικό στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, οπού εκεί υπέταξε την Μπουρκίνα Φάσο για να κατακτήσει την τρίτη θέση του τουρνουά.

Αγωνίστηκε σε όλο το ματς ο μέσος του Ολυμπιακού Πιέρ Κουντέ ο οποίος είχε πολύ καλή παρουσία. Ο 26χρονος ήταν ψύχραιμος ευστοχώντας στο προτελευταίο πέναλτι της διαδικασίας. Πλέον αναμένεται να πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής και να τεθεί άμεσα στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς.

Όσον αφορά την ιστορία του αγώνα η Μπουρκίνα Φάσο βρέθηκε να προηγείται κόντρα στη ροή του αγώνα με τον Στιβ Γιανγκό στο 24′ και στο τέλος του 1ου ημιχρόνου, σε μια σέντρα του Ισά Καμπορέ από δεξιά, ο Αντρέ Ονανά δεν υπολόγισε καλά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του.

Η ψυχρολουσία συνεχίστηκε για τους Καμερουνέζους αφού με την έναρξη του 2ου μέρους ο Τζιμπρίλ Ουαταρά εκμεταλλεύτηκε υπέροχη ασίστ του Μπερτράν Τραορέ για να γράψει το 3-0.

Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει, όμως ο Τόνι Κονσεϊσάο δεν είχε πει την τελευταία λέξη. Στην ανάπαυλα είχε ρίξει στον αγώνα τον Βενσάν Αμπουμπακάρ και στη συνέχεια έριξε τον Καρλ Τοκό Εκαμπί, ενώ κράτησε στο παιχνίδι τον Στεφέν Μπαοκέν.

Ο τελευταίος άρχισε την αντεπίθεση, με το γκολ που πέτυχε στο στο 71′. Ο Φαρίντ Ουεντραογκό έκανε μία σπουδαία επέμβαση στη συνέχεια, όμως δεν συνέχισε σε αυτό το επίπεδο. Δύο τραγικά λάθη έδωσαν την ευκαιρία στον Αμπουμπακάρ να σκοράρει σχεδόν σε κενή εστία στα τελευταία λεπτά. Ο Μπέκεν στο 71′ μείωσε 3-1 με τον Αμπουμπακάρ με δύο τέρματα στο 85′ 87′ να κάνει το 3-3 και να στέλνει το ματς στα πέναλτι εκεί οπού το Καμερούν κατάφερε να πάρει την νίκη και την τρίτη θέση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ