Κόπα Άφρικα: Η απίστευτη ιστορία της Ακτής Ελεφαντοστού (vids)

Κόπα Άφρικα: Η απίστευτη ιστορία της Ακτής Ελεφαντοστού (vids)

Κατά τη διάρκεια του Κόπα Άφρικα έδιωξε τον προπονητή της, καθώς όλοι πίστευαν ότι αποκλείστηκε, αλλά τελικά πέρασε ως τρίτη και πλέον βρίσκεται στα ημιτελικά!

24 Ιανουαρίου: Η Ακτή Ελεφαντοστού απέλυσε τον Γάλλο προπονητή, Ζαν Λουί Γκασέ, λόγω ανεπαρκών αποτελεσμάτων, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της. Ένα διαζύγιο που ήρθε κατά τη διάρκεια του Κόπα Άφρικα, όταν η Ακτή Ελεφαντοστού ήταν σε δύσκολη θέση και ήταν πολύ πιθανό να αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Οι οικοδεσπότες είχαν νικήσει στην πρεμιέρα των ομίλων την Γουινέα Μπισάου (2-0), αλλά στη συνέχεια είχαν ηττηθεί από Νιγηρία (0-1) και Ισημερινή Γουινέα (0-4), με αποτέλεσμα να πέσουν στην τρίτη θέση του ομίλου και να βρεθούν αντιμέτωποι με τον αποκλεισμό. Οι κακές εμφανίσεις έφεραν την απομάκρυνση του Ζαν Λουί Γκασέ, αλλά για καλή τους τύχη πέρασαν στους «16» του Κόπα Άφρικα ως μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων. Μάλιστα, η Ακτή Ελεφαντοστού ήταν η τέταρτη καλύτερη τρίτη, με τους οικοδεσπότες να συμπληρώνουν το παζλ των «16» ως η τελευταία ομάδα που πέρασε στην επόμενη φάση.

Διαβάστε επίσης: Άγρια επεισόδια στην Πορτογαλία και αναβολή στο Φαμαλικάο – Σπόρτινγκ (vid)

Μια πρόκριση που ήρθε στο και πέντε για τους οικοδεσπότες, οι οποίοι μπήκαν στους «16» του Κόπα Άφρικα κυριολεκτικά από το παράθυρο.

Από… αποκλεισμένη και χωρίς προπονητή, στα ημιτελικά και φουλ για την κατάκτηση του τίτλου!

Ο… δανεικός προπονητής

Μόλις έγινε γνωστό ότι θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης η διοίκηση της ομοσπονδίας άρχισε τις επαφές για να βρει τον αντικαταστάτη του Ζαν Λουί Γκασέ. Μία από τις ιδέες που έπεσε στο τραπέζι ήταν να πάρουν ως «δανεικό» από τη γαλλική ομοσπονδία τον Ερβέ Ρενάρ, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί και στο παρελθόν. Μάλιστα, το 2015 ο Ρενάρ είχε οδηγήσει την Ακτή Ελεφαντοστού στην κατάκτηση του Κόπα Άφρικα. Ο 55χρονος είναι πλέον προπονητής στην εθνική ομάδα γυναικών της Γαλλίας, αλλά αυτό το διάστημα δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις. Αυτό προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί η διοίκηση της ομοσπονδίας της αφρικάνικης χώρας, αλλά τελικά δεν επήλθε «γάμος» με τον έμπειρο προπονητή, με την Ακτή να κατεβαίνει στο παιχνίδι των «16» με την Σενεγάλη με τον Εμέρσε Φαέ στον πάγκο της, που ήταν μέχρι πρότινος βοηθός του Ζαν Λουί Γκασέ.

Δύο προκρίσεις και ημιτελικά

Στο παιχνίδι με τη Σενεγάλη η Ακτή Ελεφαντοστού ήταν αουτσάιντερ και μάλιστα βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ (4’ Ντιαλό), αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 86’ με τον Κεσί και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση και από εκεί στα πέναλτι, όπου τελικά επικράτησε με 5-4.

Οι οικοδεσπότες, με τον Εμέρσε Φαέ στην τεχνική τους ηγεσία, πέρασαν στους «8» του Κόπα Αφρικα, όπου αντιμετώπισαν το Μάλι. Όπως και στο παιχνίδι με την Σενεγάλη, βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όταν οι αντίπαλοί τους σκόραραν στο 71’ με τον Νενέ.  Όμως, δεν πτοήθηκαν. Βγήκαν μπροστά και στο 90’ ισοφάρισαν με τον Αντινγκρά. Εστειλαν το παιχνίδι στην παράταση και εκεί στο 120+2’ έκαναν το 2-1 με τον Ντιακιτέ, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Μια νίκη που τους έχει ανοίξει διάπλατα τον δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου, παρότι πριν από περίπου 10 ημέρες ήταν ουσιαστικά αποκλεισμένοι από τη συνέχεια του Κόπα Άφρικα. Δύο προκρίσεις για τους οικοδεσπότες και συμμετοχή στα ημιτελικά, παρότι πριν τη φάση των «16» απέλυσαν τον προπονητή τους, λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων. Εάν η Ακτή Ελεφαντοστού κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, θα γράψει ιστορία, καθώς θα είναι η πρώτη ομάδα που απολύει τον προπονητή της κατά τη διάρκεια του Κόπα ‘Αφρικα και στο τέλος καταφέρνει να πάρει τον τίτλο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ