Μάλι – Τυνησία 1-1 (3-2 πεν.): Άντεξε με δέκα παίκτες και πήρε την πρόκριση στα πέναλτι

Μάλι – Τυνησία 1-1 (3-2 πεν.): Άντεξε με δέκα παίκτες και πήρε την πρόκριση στα πέναλτι

Αν και έπαιζε με δέκα παίκτες από το 26', το Μάλι άντεξε (1-1 κ.α., παρ.) απέναντι στην Τυνησία και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με 3-2 στα πέναλτι. Επόμενος αντίπαλος η Σενεγάλη.

Το Μάλι προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής επικρατώντας 3-2 στα πέναλτι της Τυνησίας, σε ένα ματς με συναρπαστική «πλοκή» που έγινε στην Καζαμπλάνκα. Στην επόμενη φάση θα παίξει με τη Σενεγάλη.

Μόλις στο 26ο λεπτό αποβλήθηκε ο Ουόγιο Κουλιμπαλί με απευθείας κόκκινη, γεγονός που ανάγκασε την ομάδα του Μάλι να παίζει με αριθμητικό μειονέκτημα. Και όταν ο Φιράς Σαουάτ έδωσε προβάδισμα 1-0 στην Τυνησία στο 88′ το ματς έμοιαζε «τελειωμένο».

Διαβάστε επίσης: Η κίνηση του Χολμς μετά το DNP κόντρα στον Ολυμπιακό και η απάντηση του Αταμάν (vid)

Όμως οι ηρωικοί παίκτες του Μάλι δεν το έβαλαν κάτω, κέρδισαν πέναλτι στις καθυστερήσεις και ο Λασίν Σιναγιόκο ισοφάρισε από τη «βούλα» στο 90+6′. Στην παράταση δεν άλλαξε κάτι κι έτσι στη διαδικασία των πέναλτι όπου μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο γκολκίπερ του Μάλι Τζιγκί Ντιαρά, ο οποίες με καθοριστικές επεμβάσεις βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στη νίκη με 3-2.

Το πρόγραμμα των «16» της διοργάνωσης:

1.Σενεγάλη – Σουδάν 3-1

2.Μάλι – Τυνησία 1-1, 3-2 πεν.

04/01/2026

3.Μαρόκο – Τανζανία 18:00

4.Νότια Αφρική – Καμερούν 21:00

05/01/2026

5.Αίγυπτος – Μπενίν 18:00

6.Νιγηρία – Μοζαμβίκη 21:00

06/01/2026

7.Αλγερία – ΛΔ Κονγκό 18:00

8.Ακτή Ελεφαντ. – Μπουρκίνα Φάσο 21:00

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ