Τέσσερις χώρες διεκδικούν με συνδιοργάνωση το Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2028

Τέσσερις χώρες διεκδικούν με συνδιοργάνωση το Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2028

Κάτι πρωτότυπο για το αφρικανικό ποδόσφαιρο θέλουν να κάνουν τέσσερις χώρες της ηπείρου.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεσε to10.gr στην Google

Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια και Ζιμπάμπουε έχουν υποβάλει αίτηση για τη συνδιοργάνωση της τελικής φάσης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής του 2028, κάτι που θα είναι πρωτοφανές για την ήπειρο.

Ενώ δεν υπάρχει επίσημο σχέδιο από την αφρικανική συνομοσπονδία ποδοσφαίρου (CAF) για εναλλαγή της διοργάνωσης, οι τρεις τελευταίες διοργανώσεις έχουν διεξαχθεί στην κεντρική, δυτική και βόρεια Αφρική, και οι τελικοί του 2027 θα συνδιοργανωθούν από την Κένυα, την Ουγκάντα και την Τανζανία στα ανατολικά της ηπείρου.

Διαβάστε επίσης: Ανησυχία στην Παρί Σεν Ζερμέν για Ντεμπελέ ενόψει τελικού Champions League

«Υποβάλαμε εγκαίρως την υποψηφιότητά μας για να φιλοξενήσουμε το τουρνουά στη νότια Αφρική», δήλωσε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Μποτσουάνα, Ταρίκ Μπαμπίτσενγκ, σε δημοσιογράφους στη Χαράρε, όπου εξελέγη νέος πρόεδρος του συμβουλίου των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών της Νότιας Αφρικής (COSAFA).

Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια και η Ζιμπάμπουε θα συνδιοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Κρίκετ του 2027 τον επόμενο χρόνο. Η Νότια Αφρική (1996 και 2013) και η Αγκόλα (2010) είναι οι μόνες χώρες της Νότιας Αφρικής που έχουν φιλοξενήσει το Κύπελλο Εθνών στο παρελθόν.

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ