Η Αίγυπτος των Γκώνια-Καμπιάσο που γίνεται ο επόμενος ποδοσφαιρικός πόλος

Η Αίγυπτος των Γκώνια-Καμπιάσο που γίνεται ο επόμενος ποδοσφαιρικός πόλος

Με αφορμή την έναρξη του Copa Africa απόψε, το 10.gr σας παρουσιάζει μία ανερχόμενη δύναμη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που ακούει στο όνομα Αίγυπτος και το ελληνικό στοιχείο που υπάρχει εκεί.

Απόψε ξεκινάει το μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά της Αφρικής, το Copa Africa, το οποίο θα λάβει χώρα στην Αίγυπτο από τις 21 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου.

Το τουρνουά θα εκκινήσει με τον αγώνα της διοργανώτριας Αιγύπτου κόντρα στη Ζιμπάμπουε στις 23:00 ώρα Ελλάδας, ενώ να σημειωθεί ότι πολλοί παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα βρεθούν στη χώρα των Φαραώ αυτό το διάστημα.

Συγκεκριμένα, τρεις παίκτες του Ολυμπιακού, οι Καμαρά (Γουινέα), Σισέ (Σενεγάλη) και Μεριά (Τυνησία), o Oυάρντα του ΠΑΟΚ, δύο του Πανιωνίου (Μπανανά, Μπουμάλ στο Καμερούν) και δύο της Ξάνθης (Ντίρεσταμ, Καμαρά).

Ωστόσο, υπάρχουν και παίκτες οι οποίοι δεν αγωνίζονται πλέον στη Super League, αλλά πέρασαν από τη χώρα μας κατά το παρελθόν και φέτος θα συμμετάσχουν στο Copa Africa.

Ο λόγος για τους Αρτούρ Μαζουακού (Ολυμπιακός), Πολ-Ζοζέ Εμποκού, Μουμπάρακ Γουακάσο (Παναθηναϊκός), Μουάζ Αντιλεού και Τόνι Σίλβα (Λεβαδειακός).

Ουκ ολίγοι λοιπόν οι… Έλληνες που αγωνίζονται στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Ας φύγουμε τώρα από τα του Copa Africa και ας επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο της Αιγύπτου, η οποία διοργανώνει και το τουρνουά και φαίνεται πως είναι ανερχόμενη δύναμη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Έμπειροι παρατηρητές της αγοράς, πιστεύουν πως η Αίγυπτος είναι ο επόμενος παγκόσμιος ποδοσφαιρικός πόλος και αυτό οφείλεται στις επενδύσεις που γίνονται εκεί και στις νέες εγκαταστάσεις που δημιουργούνται.

Στόχος της Αιγύπτου είναι τα επόμενα χρόνια να έχει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αντάξιο αυτό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο οποίο κάθε χρόνο προσελκύονται ευρωπαίοι ποδοσφαιριστές.

Ένα παράδειγμα το οποίο αποδεικνύει του λόγου το αληθές είναι το εξής:

Η ομάδα Πίραμιντς της Αιγύπτου, του Σαουδάραβα κροίσου Τούρκι Αλ-Σεϊχ, που αγόρασε τον Ιανουάριο τον Περουβιανό μεσοεπιθετικό Κριστιάν Μπενεβέντε από τη Σαρλερουά, έναντι του ποσού των 6 εκατ. ευρώ, ενώ οι ετήσιες αποδοχές του φτάνουν τα 3 εκατ. ευρώ.

Και το καλύτερο; Ο Μπενεβέντε ήταν μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ στις αρχές του χρόνου.

Και κάπου εδώ μπαίνει το ελληνικό στοιχείο της υπόθεσης. Προπονητής του Μπενεβέντε στην Πίραμιντς είναι πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Χοσάμ Χασάν, ενώ ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού, Εστέμπαν Καμπιάσο, φέρεται να έχει επίσημη πρόταση στα χέρια του για να διαδεχθεί τον Χασάν στην τεχνική ηγεσία της Πίραμιντς.

Ένας Έλληνας όμως ήδη κάνει θραύση στην… ανερχόμενη Αίγυπτο.

Ο λόγος για τον Τάκη Γκώνια, ο οποίος είναι προπονητής στη Ουαντί Ντεγκλά και σύμφωνα με τους Αιγύπτιους παίζει την καλύτερη μπάλα της χώρας.

Πολλοί θυμούνται το ποδόσφαιρο που έπαιζε στην Ελλάδα ο Γκώνιας, το οποίο ήταν αρκετά επιθετικό και «ανοιχτό», χωρίς να ενδιαφέρεται πολύ για την αμυντική λειτουργία. Αν εξετάσουμε αυτό το στοιχείο, μάλλον τα γραφόμενα των Αιγυπτίων έχουν βάση.

Ο Γκώνιας λοιπόν απολαμβάνει ιδιαίτερες «τιμές» στην Αίγυπτο, τη χώρα στην οποία το ελληνικό στοιχείο έχει αρχίσει να γίνεται έντονο και η οποία αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον ειδικών του ποδοσφαίρου στο εγγύς μέλλον.

Ο επόμενος ποδοσφαιρικός πόλος ονομάζεται Αίγυπτος και… είναι εδώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ