Ο Μέσι έχει ραντεβού με την αιωνιότητα (pics)

Ο Μέσι έχει ραντεβού με την αιωνιότητα (pics)

Ο Λιονέλ Μέσι έχει πάρει από το χέρι την Αργεντινή σε αυτό το Copa America, είναι μόλις δύο νίκες από την εκπλήρωση του μεγαλύτερου στόχου της καριέρας του και παράλληλα ετοιμάζεται να βάλει τέλος στη μάχη της φετινής Χρυσής Μπάλας.

Η Αργεντινή κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 του Εκουαδόρ και να κλείσει τη θέση της στα ημιτελικά του Copa America, όπου θα βρει μπροστά της την Κολομβία. Για μία ακόμη φορά, η ομάδα του Σκαλόνι είχε τον Λιονέλ Μέσι σε εξαιρετική βραδιά.

Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, έτσι και σε αυτό, ο αρχηγός της «Αλμπισελέστε» ήταν με διαφορά ο άνθρωπος που τράβηξε το… κουπί, έχοντας καταλυτικό ρόλο στην εύκολη -όπως αποδείχθηκε- πρόκριση.

Με ένα γκολ και δύο ασίστ, ο pulga έδωσε στο κοινό μία ακόμη μοναδική παράσταση και συνέχισε στις υψηλές… πτήσεις που κάνει τις τελευταίες εβδομάδες στα γήπεδα της Βραζιλίας. Στα 10 γκολ που έχει σκοράρει στη διοργάνωση η Αργεντινή, ο Μέσι έχει βάλει το… χέρι του οχτώ φορές, καθώς έχει 4 γκολ και 4 ασίστ (πρώτος και στις δύο κατηγορίες σε όλο το τουρνουά).

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για να φτάσει στον μεγαλύτερο στόχο της καριέρας του, ο οποίος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση ενός τροπαίο με την πατρίδα του. Μπορεί να μην είναι το Νο.1 φαβορί της διοργάνωσης, ωστόσο η Αργεντινή μπορεί να ελπίζει από τη στιγμή που έχει στο ρόστερ της τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

Και εφόσον τα καταφέρει, τότε ο Μέσι θα βάλει τέλος και στη μάχη της Χρυσής Μπάλας. Μέσα στο 2021, ο 34χρονος έχει δώσει 46 παιχνίδια, μαζί με αυτό απέναντι στο Εκουαδόρ. Σε αυτά τα 46 παιχνίδια, έχει καταφέρει να βάλει το… λιθαράκι του σε 46 γκολ, είτε με δικό του γκολ, είτε με κάποια ασίστ, καθώς έχει σκοράρει 33 φορές και έχει «σερβίρει» άλλες 13. Απίστευτο και όμως αληθινό.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχει καταφέρει να κερδίσει 26 φορές το βραβείο του MVP, με τα τέσσερα εξ αυτών να είναι στο Copa America! 26 στα 36… Μυθικό… Παράλληλα, έχει καταφέρει να καταγράψει 176 επιτυχημένες ντρίμπλες, να δημιουργήσει 18 καθαρές ευκαιρίες και να δώσει 89 πάσες «κλειδιά».

Ο Μέσι είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής σε αυτό το Copa America που έχει σκοράρει με εκτέλεση φάουλ και μάλιστα το έχει κάνει δύο φορές. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός, πως στο Euro δεν έχει μπει κανένα γκολ με φάουλ, με τον Μέσι να είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής μεταξύ άλλων 903 που έχει σκοράρει με φάουλ σε Euro και Copa America φέτος!

Μέσα σε αυτή τη σεζόν, ο pulga έχει σκοράρει σε 9 διαφορετικές περιπτώσεις έξω από την περιοχή, την ώρα που οι Ρονάλντο, Λουκάκου, Λεβαντόφσκι, Σαλάχ και Σουάρες το έκαναν 8 φορές όλοι μαζί!

Μπορεί τα νούμερα αυτά να μην είναι τόσο… τρομερά για το επίπεδο του Λιονέλ Μέσι, ωστόσο για κάθε άλλον ποδοσφαιριστή θα ήταν μυθικά. Ο Αργεντινός συνεχίζει να προκαλεί τρόμο ακόμη και στα 34 του και ευελπιστεί να καταφέρει να τελειώσει τη σεζόν με μία κούπα που περιμένει τόσα χρόνια. Μία κούπα που θα βάλει τέλος στη μάχη της φετινής Χρυσής Μπάλας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ