Χιλή – Περού 0-3

Χιλή – Περού 0-3

Το φοβερό και τρομερό Περού διέλυσε την κάτοχο των δύο τελευταίων τροπαίων, Χιλή, με 3-0 και προκρίθηκε στον τελικό του Copa America 44 χρόνια μετά την τελευταία φορά, όπου περιμένει η Βραζιλία.

Απίστευτα πράγματα από το Περού στα γήπεδα της Βραζιλίας. Οι παίκτες του Ρικάρντο Γκαρέκα σόκαραν του Χιλιανούς και τους έθεσαν εκτός τελικού μετά τη νίκη τους με 3-0.

Δυνατό το ξεκίνημα του ματς με τις δύο ομάδες να χάνουν από μια ευκαιρία στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Κουέβα (3’) και τον Αρανγκίς στο 8’. Το πρώτο μέρος όμως έμελλε να βαφτεί ερυθρόλευκο. Το αουτσάιντερ χτύπησε δις και έριξε τη Χιλή στο καναβάτσο.

Η αρχή έγινε με το γκολ του Φλόρες στο 21’, εκμεταλλευόμενος την ασίστ με το κεφάλι από τον Καρίγιο, ενώ στο 38’ ο Γιοτούν δεν άφησε ατιμώρητη την… έξοδο του Μεσολογγίου του Αρίας για το 2-0.

Η Χιλή όπως ήταν αναμενόμενο αντέδρασε. Ο Φουενσαλίδα όμως είδε τον Γκαγέσε να αποκρούει το δυνατό του σουτ στο 44’, ενώ στο 58’ ο Βάργκας με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι της εστίας των Περουβιανών. Ο Γιοτούν απάντησε στις ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να κλειδώσει το ματς αστοχώντας για τους φιλοξενούμενους από πλεονεκτική θέση στο 60’.

Ευτυχώς για αυτόν και για όλους τους Περουβιανούς, ο Γκαγέσε σε μια εμφάνιση καριέρας δεν άφησε τους Χιλιανούς να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, λέγοντας «όχι» στις προσπάθειες των Βάργκας (77’) και Σάντσες (83’).

Το ματς «τελείωσε» ο έμπειρος Γκερέρο κάνοντας το 3-0 στο 90+1’, ενώ το κερασάκι στην τούρτα της επικής πρόκρισης έβαλε ο κίπερ Γκαγέσε αποκρούοντας στο 90+4’ πέναλτι αλά Πανένκα του Βάργκας.

Τελικό σκορ 3-0 και το Περού ζει το όνειρο του και βρίσκεται στον τελικό του Copa America μετά από 44 χρόνια, όπου το περιμένει η διοργανώτρια Βραζιλία.

https://youtu.be/xQX5XtG6dLE

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ