Καραγκούνης : «Ο Μαραντόνα μας έκανε να ερωτευτούμε το ποδόσφαιρο»

Καραγκούνης : «Ο Μαραντόνα μας έκανε να ερωτευτούμε το ποδόσφαιρο»

Ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας αποχαιρέτησε τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης πενθεί την απώλεια του Θεού, με τον Γιώργο Καραγκούνη να λέει το δικό του αντίο στον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6, υπογραμμίζοντας πως ο Ντιεγκίτο ήταν το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Για τον Καραγκούνη, ο Μαραντόνα ήταν ο ήρωας των παιδικών του χρόνων, με τον παλαίμαχο άσο να αποκαλύπτει τα συναισθήματά του όταν και τον συνάντησε στο Μουντιάλ του 2010.

«Μικρός μπορεί να το είχα βάλει το “10” του Ντιέγκο. (χαμογέλασε) Ήμουν στο χωριό όταν έβλεπα το Μουντιάλ του ‘86 και παίζαμε όλη μέρα έξω μπάλα. Περιμέναμε να ξεκινήσουν τα παιχνίδια και όταν ξεκινούσαν, εγώ κοιμόμουν από την όλη μέρα που έπαιζα ποδόσφαιρο.

Ο Μαραντόνα ήταν το ίδιο το ποδόσφαιρο. Ήταν το ποδόσφαιρο που αγαπήσαμε. Το ποδόσφαιρο της αλάνας και λίγο αλήτικο, αν θέλετε. Ήταν εκείνος που μας έκανε να το ερωτευτούμε, όχι μόνο να το αγαπήσουμε, και να ταυτιστούμε με αυτά που έκανε στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό που είχε πετύχει με την εθνική Αργεντινής και τα όσα πέτυχε ήταν μοναδικό και ξεχωριστό για εκατομμύρια φιλάθλους σε όλον τον κόσμο. Είχε μία τριάδα ποδοσφαιριστών που θα ήθελες να αποφύγεις. Εγώ είχα πει ότι θέλαμε να κληρωθούμε με την Αργεντινή για να συναντήσουμε τον Μαραντόνα, που είχε επηρεάσει όλη τη γενιά μας.

Ήθελα να συναντήσω αυτή τη μορφή, τη μεγάλη προσωπικότητα και μεγάλο ηγέτη. Είχε υπάρξει το περιστατικό με τον Μέσι που δεν τήρησε το fair play, όταν έστειλε την μπάλα πλάγιο αντί να τη στείλει στον τερματοφύλακα. Τότε νευρίασε ο Μαραντόνα και μετά άρχισε και έβρισε. Στον Μέσι θα μπορούσα να πω κάτι, στον Μαραντόνα δεν μπορούσα να πω κουβέντα. Ήταν τέτοιες οι στιγμές…

Μετά το παιχνίδι, αυτός που ονειρευόμουν να παίξω σε ένα μουντιάλ και μετά ήρθε να μου ζητήσει συγγνώμη και να μου πει μερικά πράγματα ωραία που ήταν ένα από τα παράσημα στην καριέρα μου. Ήταν τρομερή αυτή η ευκαιρία, έστω και ως προπονητή που τον συναντήσαμε και λέει πολλά.

Είναι ένας μύθος και ό,τι έδωσε σε εμάς εντός γηπέδου, δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Αυτό που είπαν, ότι δεν μας ενδιαφέρει τι έκανες στη ζωή σου Ντιέγκο, σημασία έχει τι έκανες στις δικές μας ζωές»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ