Στον Παναθηναϊκό… δεν ακούμπησε, στην Αργεντινή διαπρέπει!

Στον Παναθηναϊκό… δεν ακούμπησε, στην Αργεντινή διαπρέπει!

Ο Ουρουγουανός επιθετικός Αντρέ Μπαλμπόα, που πέρασε και δεν ακούμπησε στον Παναθηναϊκό, τα πηγαίνει περίφημα στην Αργεντινή με την Πατρονάτο.

Η περίπτωσή του θα μπορούσε να αποτελέσει τη… δύσκολη ερώτηση σε ένα ποδοσφαιρικό κουίζ. Και πιθανότατα ακόμη και εκείνος που εισηγήθηκε την απόκτησή του από τον Παναθηναϊκό, θα δυσκολευόταν να βρει τη σωστή απάντηση στο ερώτημα: Ποιος παίκτης των Πράσινων, με μόλις μία συμμετοχή στο τριφύλλι, διαπρέπει στην πρώτη κατηγορία της Αργεντινής και ετοιμάζεται για μεταγραφή.

Η απάντηση στο «κουίζ» είναι ο Μάρτιν Αντριάν Μπαλμπόα, Καμάτσο. Ο 24χρονος, πλέον, Ουρουγουανός επιθετικός, που είχε αποκτηθεί από τους Πράσινους το καλοκαίρι του 2013, με ετήσιο δανεισμό από την Club Sportivo Cerrito.

Ο 19χρονος τότε επιθετικός συμμετείχε στο πρωτάθλημα Νέων με τους Πράσινους, ενώ με την πρώτη ομάδα είχε μόλις μία συμμετοχή και αυτή για 16 λεπτά, στην εντός έδρας νίκη (3-0) επί του Ηρακλή Ψαχνών, στη φάση των «16» του Κυπέλλου.

Στο τέλος της σεζόν γύρισε στην Ουρουγουάη για την Ντανούμπιο, συνέχισε στη Βίγια Τερέσα και Λίβερπουλ και τα τελευταία δύο χρόνια μετακόμισε στην Αργεντινή. Αρχικά για τη Σαρμιέντο, ενώ πλέον αγωνίζεται με την Πατρονάτο, στην πρώτη κατηγορία του εγχώριου πρωταθλήματος. Και διαπρέπει. Με το όνομά του να έχει ήδη γίνει θέμα συζήτησης για τους «μεγάλους» της χώρας, αλλά και για συλλόγους του εξωτερικού!

Αξίζει, πάντως να σημειωθεί ότι ο Μπαλμπόα δεν έχει ξεχάσει την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, σε συνέντευξη που παραχώρησε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην αργεντίνικη εφημερίδα «UNO Entre Rios», μίλησε για την εμπειρία του στη χώρα μας. Καθώς σε ερώτηση για το καλύτερο ταξίδι που έχει κάνει, τόνισε: «Στην Ελλάδα. Η ζωή στην Ελλάδα ήταν μία σπουδαία εμπειρία. Είναι όλα πολύ όμορφα»!

Στις 17 πρώτες αγωνιστικές του εθνικού πρωταθλήματος της Αργεντινής ο Μπαλμπόα έχει 15 συμμετοχές (14 ως βασικός) και 4 γκολ, αγωνιζόμενος και ως σέντερ φορ και ως περιφερειακός επιθετικός. Με την Πατρονάτο να βρίσκεται στη 16η θέση (σε σύνολο 28 ομάδων).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ