Σταμάτησε το ποδόσφαιρο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού (vids)

Σταμάτησε το ποδόσφαιρο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού (vids)

Σε ηλικία 37 ετών ο Παραγουανός επιθετικός, Νέλσον Βαλντές που πέρασε και από τον Ολυμπιακό αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση

Ο Νέλσον Βαλντές ανακοίνωσε την απόφασή του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, σε ηλικία 37 ετών, μετά από μια πολύ μεγάλη καριέρα. Ο έμπειρος στράικερ που πέρασε και από τον Ολυμπιακό το 2014 και κατέκτησε και το πρωτάθλημα με τους Πειραιώτες, σταμάτησε το ποδόσφαιρο.

Ο Παραγουανός επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του από την Ατλέτικο Τεμπετάρι και το 2003 ήρθε στην Ευρώπη. Φόρεσε αρχικά τη φανέλα της Βέρντερ κι έπειτα της Ντόρτμουντ. Το 2010 πωλήθηκε στην Έρκουλες και την επόμενη σεζόν στη Ρούμπιν Καζάν.

Η Βαλένθια τον απέκτησε δανεικό και στη συνέχεια πήγε στα ΗΑΕ για λογαριασμό της Αλ Ζαζίρα. Το 2014 ήρθε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό – 6 γκολ σε 14 αγώνες – ενώ ακολούθησαν οι Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Σιάτλ Σάουντερς (MLS) και Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη).

Είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που έχει βγάλει η Παραγουάη, ενώ λατρεύεται σαν θεός στην πατρίδα του. Η καριέρα του εξάλλου μιλάει από μόνη της, αφού έχει αγωνιστεί σε 515 παιχνίδια σε όλες τις ομάδες που πέρασε, έχει σκοράρει 128 φορές, ενώ έχει μοιράσει και 41 ασίστ. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχει 77 ματς με την εθνική Παραγουάης και 13 γκολ, ενώ σκέφτεται να συνεχίσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο απλά από διαφορετικό πόστο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ