Όταν ο Τζιοβάνι, παραλίγο να μην έρθει στον Ολυμπιακό

Όταν ο Τζιοβάνι, παραλίγο να μην έρθει στον Ολυμπιακό

Από την Μπαρτσελόνα στην Σάο Πάολο; Ο Τζιοβάνι αποκαλύπτει πως παρά λίγο να επιστρέψει στη Βραζιλία, ως αντάλλαγμα για τον Ντενίλσον, γεγονός που θα άλλαζε την Ιστορία και πιθανώς θα τον απέτρεπε από τον να βρει το… Λιμάνι του στον Ολυμπιακό.

Ο παίκτης ίνδαλμα του Ολυμπιακού και της Σάντος, Τζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα, είχε μια ιδιαίτερα προβληματική θητεία στην Μπαρτσελόνα. Κύριος λόγος για όλο αυτό όπως γνωρίζουμε είναι οι σχέσεις του Βραζιλιάνου με τον ιδιόρρυθμο Λουίς Φαν Χάαλ. Ο παλαίμαχος πλέον ποδοσφαιριστής, σε μια συνέντευξη που έδωσε στο βραζιλιάνικο ESPN, αποκάλυψε όλες τις μεγάλες στιγμές αλλά και τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη θητεία του στους μπλαουγκράνα.

Ένα χρόνο μετά τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα το 1996, έφτασε μια ανάσα από να φύγει από τους Καταλανούς στο ξεκίνημα της σεζόν 1997-1998. «Ήμουν στη Γερμανία όπου έκανε προετοιμασία η ομάδα, την ώρα που ο Φαν Χάαλ έψαχνε έναν αριστεροπόδαρο εξτρέμ για την ομάδα και συγκεκριμένα τον Ντενίλσον της Σάο Πάολο. Τότε με κάλεσε στο δωμάτιο και μου είπε «Περιμένουμε να δούμε αν θα τα βρεις με τη Σάο Πάολο, γιατί θέλω τον Ντενίλσον», με εμένα να του απαντώ την ίδια στιγμή «θα γυρίσω πίσω στην πατρίδα μου αφού δεν με υπολογίζεις»», ανέφερε αρχικά ο 46χρονος πλέον Τζιοβάνι.

«»Μάζεψε τα πράγματά σου και αύριο φεύγεις» μου είπε τότε ο Φαν Χάαλ. Τελικά η μεταγραφή χάλασε. Δεν γνωρίζω τον λόγο, απλά μου είπε πως δεν τα βρήκαν με τη Σάο Πάολο. Παρόλα αυτά συνέχισε να μη με υπολογίζει καθόλου.» Παρόλα αυτά η ποιότητα του Τζιοβάνι ήταν αδιαμφισβήτητη και αυτό άρχισε να φαίνεται, στην περίοδο της προετοιμασίας…

«Στο πρώτο ματς έπαιξα 5’ και σκόραρα, στο δεύτερο 10’ και πέτυχα πάλι γκολ, έπαιζα 30’ στο επόμενο και έβρισκα πάλι δίχτυα. Μια φορά με έβαλε σε ένα ματς όπου το σκορ ήταν 0-0 και σκόραρα και πάλι. Τότε ήταν που μου είπε ο προπονητής «Άλλαξα γνώμη τελικά, σε θέλω στην ομάδα.»» συνεχίζει να εξιστορεί.

Τελικά ο Τζιοβάνι συμμετείχε κανονικά και σκόραρε στο ισπανικό πρωτάθλημα για την Μπαρτσελόνα. Όλα έμοιαζαν τέλεια, αφού έπαιζε τακτικά και είχε συνολικά 16 γκολ σε 36 εμφανίσεις. Όμως την επόμενη σεζόν, η κατάσταση άλλαξε και πάλι με τον ερχομό πολλών Ολλανδών παικτών όπως οι Φίλιπ Κοκού, Πάτρικ Κλάιφερτ και Μπούντεβαϊν Ζέντεν.

«Ο Φαν Χάαλ είναι λίγο τρελός. Έχει πολύ ευμετάβλητο χαρακτήρα» προσέθεσε ο Ζίο. Παράλληλα η σχέση μεταξύ των δύο ανδρών χειροτέρεψε και πάλι και έγινε πολύ προβληματική μέσα στη χρονιά.

«Μίλησα σε διάφορες συνεντεύξεις στον Τύπο και είπα κάποια πράγματα που δεν του άρεσαν καθόλου(στον Φαν Χάαλ). Με απέκλεισε από την ομάδα για πέντε παιχνίδια. Τότε, ο Ριβάλντο που ήταν συμπαίκτης αλλά και φίλος μου, σκόραρε και έδειξε μια φανέλα με το όνομα «Τζιοβάνι», με τον Φαν Χάαλ να τον καλεί στο δωμάτιό του και να του τα… ψέλνει. Τότε είπα στον Ρίμπο «μην το κάνεις αυτό για εμένα, γιατί υπάρχουν και άλλοι παίκτες στην ομάδα που δεν αγωνίζονται», με τον Ριβάλντο να απαντά «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.»

Τελικά, τα προβλήματα με τον Ολλανδό προπονητή παρέμειναν, με τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ να φεύγει από την Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν 1998-1999 (μόλις 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και 4 γκολ ενεργητικό), για να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό, παίρνοντας τελικά μια απόφαση ζωής, αφού όλη ξέρουμε τη συνέχεια της καριέρας του στο Λιμάνι και το απίστευτο δέσιμο με την ομάδα και τον κόσμο της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ