Μίκαελ Εσιέν : Πλησιάζει το (άδοξο) τέλος στην καριέρα του

Μίκαελ Εσιέν : Πλησιάζει το (άδοξο) τέλος στην καριέρα του

Ο Μίκαελ Εσιέν έφτασε να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Ινδονησίας με τα χρώματα της Πέρσιμπ Μπάντουνγκ που τον άφησε ελεύθερο και πλέον το ενδεχόμενο ο Γκανέζος χαφ να κρεμάσει τα παπούτσια του μοιάζει (σχεδόν) σίγουρο.

Η εικόνα του Μίκαελ Εσιέν να «οργώνει» το χώρο του κέντρου με τις φανέλες των Λιόν, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν δεν μοιάζει τόσο μακρινή. Ωστόσο, ο 35χρονος χαφ πλέον είναι σκιά του καλού του εαυτού, με αποτέλεσμα η Πέρσιμπ Μπάντουνγκ, μετά από ένα χρόνο συνεργασίας, να τον αποδεσμεύσει.

Ο Γκανέζος χαφ στα «ντουζένια» του υπήρξε ένας από τους καλύτερους αμυντικούς μέσους των ευρωπαϊκών γηπέδων, ενώ συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε τα «μαύρα διαμάντια» να φτάσουν μέχρι τους «16» του Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι συμπατριώτες του να τον θεωρούν ως έναν από τους καλύτερους παίκτες που έχει γεννήσει ποτέ η Γκάνα.

Tα τελευταία χρόνια το κορμί του Εσιέν βγάζει συνέχεια τραυματισμούς. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό αυτό δεν βοηθάει καθόλου τον έμπειρο μέσο να πραγματοποιήσει εμφανίσεις αντάξιες του ταλέντου του. Κάτι που φάνηκε και κατά το σύντομο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, λίγοι θα μπορούσαν να πιστέψουν πως ο πρώην παίκτης του Τριφυλλιού δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί ούτε και στο χαμηλό απαιτήσεων πρωτάθλημα της Ινδονησίας με τη Πέρσιμπ Μπάντουνγκ που μπορεί να πραγματοποίησε 29 εμφανίσεις και να σημείωσε 5 τέρματα, αλλά, οι άνθρωποι του συλλόγου δεν έμειναν τόσο ικανοποιημένοι μαζί του και έτσι δεν ανανέωσαν τη μεταξύ τους συνεργασία με τον Εσιέν να «πιάνει» και θέση ξένου στο ρόστερ, κάτι που σίγουρα έπαιξε ρόλο.

«Την πρώτη μου σεζόν ευχαριστήθηκα το ποδόσφαιρο. Δεν είναι εύκολο μέρος η Ινδονησία. Όλα είναι τόσο διαφορετικά σε σχέση με την Ευρώπη. Τα ταξίδια είναι πολύ μεγάλα σε διάρκεια και πολύ κουραστικά για τους παίκτες. Ωστόσο, οι άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι φανατικοί με αυτό. Σχεδόν κάθε γήπεδο ήταν γεμάτο. Δημιουργούν τρομερή ατμόσφαιρα στο γήπεδο με τις φωνές τους οι οπαδοί», είπε για την εμπειρία του ο Μίκαελ Εσιέν.

Πλέον ο πρωταθλητής Ευρώπης εν έτει 2012 με τα χρώματα της Τσέλσι είναι ελεύθερος με το ενδιαφέρον από ομάδες να είναι από μικρό ως ελάχιστον για την ώρα. Γι’ αυτό το λόγο και ο Εσιέν σκέφτεται να κρεμάσει τα παπούτσια του στα 35 του και να ασχοληθεί πιο ενεργά με την προπονητική, όπως έκαναν και οι συμπατριώτες του Τζον Πέντσιλ και Στέφεν Άπια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ