Πωλείται για… χρυσάφι: Τόσο κοστίζει η φανέλα του Μαραντόνα από τον προημιτελικό με την Αγγλία

Πωλείται για… χρυσάφι: Τόσο κοστίζει η φανέλα του Μαραντόνα από τον προημιτελικό με την Αγγλία

Η φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα όταν πέτυχε το γκολ με το «Χέρι του Θεού» στον προημιτελικό κόντρα στην Αγγλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 19886, πωλείται για... χρυσάφι.

Η φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα όταν σημείωσε το περιβόητο γκολ του με το «Χέρι του Θεού», στον προημιτελικό εναντίον της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, αναμένεται να πουληθεί για τουλάχιστον 4 εκατομμύρια λίρες ( 4,79 εκατομμύρια ευρώ), όπως δήλωσε ο υπεύθυνος δημοπρασιών Sotherby’s την Τετάρτη.

Η φανέλα ανήκει στον πρώην Άγγλο μέσο Στιβ Χοτζ. Αλλαξε άλλαξε φανέλες με τον Μαραντόνα, μετά τη νίκη (2-1) της Αργεντινής χάρη σε δύο δικά του γκολ, το δεύτερο μια ατομική προσπάθεια και θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα που σημειώθηκαν ποτέ.

Μετά τον θάνατο του Μαραντόνα το 2020, ο Χοτζ είπε ότι η φανέλα δεν ήταν προς πώληση.

Η φανέλα του σπουδαίου Βραζιλιάνου Πελέ από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1970 είναι η πιο ακριβή φανέλα ποδοσφαίρου που πωλήθηκε σε δημοπρασία, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες. Έπιασε 157.750 λίρες το 2002, πάνω από τρεις φορές από την αναμενόμενη τιμή.

Ο Μαραντόνα, ο οποίος οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Μουντιάλ το 1986, πέθανε σε ηλικία 60 ετών στις 25 Νοεμβρίου 2020 λόγω καρδιακής ανακοπής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ