Στο Άμπου Ντάμπι το Super Cup Αργεντινής

Στο Άμπου Ντάμπι το Super Cup Αργεντινής

Για πρώτη φορά εκτός Αργεντινής θα διεξαχθεί το 2023 ο αγώνας μεταξύ του πρωταθλητή και κυπελλούχου της χώρας.

Το Super Cup Αργεντινής θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι τον Ιανουάριο, αφού η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (AFA) υπέγραψε συνεργασία με το Αθλητικό Συμβούλιο της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ADSC), το οποίο ανακοίνωσε τη συμφωνία σήμερα (12/10).

Η διοργάνωση, στον θα «μονομαχήσουν» ο νικητής της Πριμέρα Ντιβιζιόν της Αργεντινής και ο θριαμβευτής του Κυπέλλου της χώρας, θα διεξαχθεί εκτός Αργεντινής για πρώτη φορά στο πλαίσιο τετραετούς συμφωνίας.

Διαβάστε επίσης: Μίτσελ: «Σκληρό το αποτέλεσμα στο πρώτο ματς – Καθοριστικό το αυριανό παιχνίδι»

«Η συνεργασία θα δώσει μεγαλύτερη παγκόσμια προβολή και θα δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους συλλόγους της Αργεντινής και το πρωτάθλημα», δήλωσε ο πρόεδρος της AFA, Κλαούντιο Τάπια.

Η Μέση Ανατολή έχει γίνει hot spot για τα πρωταθλήματα που φιλοξενούν αγώνες Super Cup, με την ισπανική La Liga να παίζει το Supercopa de Espana στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Το Κύπελλο Αργεντινής βρίσκεται στα ημιτελικά με τις Μπόκα Τζούνιορς, Ταλέρες, Μπάνφιλντ και Πατρονάτο να έχουν προκριθεί στο φάιναλ φορ.

Η Μπόκα είναι επίσης στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και αν κερδίσει το νταμπλ, η δευτεραθλήτρια θα παίξει μαζί της στο Super Cup.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ