Αλί Νταέι: Συνελήφθη για συμμετοχή σε διαδηλώσεις για την Μαχσά Αμινί

Αλί Νταέι: Συνελήφθη για συμμετοχή σε διαδηλώσεις για την Μαχσά Αμινί

Ο θρύλος του Ιρανικού ποδοσφαίρου Αλί Νταέι συνελήφθη από την αστυνομία γιατί συμμετείχε σε διαδηλώσεις προς τιμήν της Μαχσά Αμινί.

Ο Αλί Νταέι, κορυφαίος Ιρανός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών και ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία των εθνικών ομάδων- με 109 γκολ σε 149 αγώνες, τον ξεπέρασε μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο τον Ιούνιο του 2021- συνελήφθη από την ιρανική αστυνομία, επειδή συμμετείχε σε διαδηλώσεις στο την πόλη Σακέζ, την Τρίτη, με αφορμή την 40ή ημέρα από τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, ο 53χρονος πρώην επιθετικός, συνελήφθη στο ξενοδοχείο Κουρντ, όπως και ο 31χρονος τερματοφύλακας Χαμέντ Λακ.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Στο «κόλπο» Χάμες, Μπακαμπού και Σαμασέκου

Στις 13 Σεπτεμβρίου η Μάχσα Αμινί συνελήφθη στην Τεχεράνη επειδή δεν τηρούσε τους αυστηρούς ενδυματολογικούς κανόνες. Οι γυναίκες στο Ιράν είναι υποχρεωμένες να καλύπτουν τα μαλλιά τους με το χιτζάμπ όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο.

Η αστυνομία ηθών απαγορεύει εξάλλου στις γυναίκες να φορούν πανωφόρια πάνω από το γόνατο, στενά παντελόνια, σκισμένα τζιν ή ακόμη και ρούχα με έντονα χρώματα, μεταξύ άλλων.

Η Αμινί έπεσε σε κώμα μετά τη σύλληψή της και πέθανε στις 16 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε καμία «σωματική επαφή» μεταξύ των αστυνομικών και της νεαρής γυναίκας, όμως οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα θεωρούν «ύποπτο» τον θάνατό της.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ