Τρεις καρδιές για τον Πελέ

Τρεις καρδιές για τον Πελέ

Ο θρυλικός Πελέ έφυγε σήμερα (29/12) από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο κενό. Λίγο καιρό πριν η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής είχε κάνει μία σπουδαία πρόταση προς τιμήν του.

Ο «Βασιλιάς» Πελέ δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που υπήρξαν ποτέ, άφησε σήμερα (29/12) την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η επίδρασή του στο άθλημα του ποδοσφαίρου ήταν τεράστια και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Πριν από λίγο χρονικό διάστημα, μετά τον αποκλεισμό της εθνικής Βραζιλίας από το Μουντιάλ του 2022, είχε γίνει μια πρόταση από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής (CONMEBOL), προς τιμήν του «Μαύρου Διαμαντιού», που αφορούσε τη «Σελεσάο».

Διαβάστε επίσης: Μαρινάκης για Πελέ: «Βασιλιά, για πάντα στις καρδιές μας»(pic)

Συγκεκριμένα η ιδέα ήταν να αντικατασταθούν τα τρία από τα πέντε αστέρια στη φανέλα της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας, με τρεις καρδιές, προς τιμήν του θρυλικού Πελέ. Την πρόταση έκανε ο ισχυρός άνδρας της CONMEBOL, Αλεχάντρο Ντομίνγκες, στα πλαίσια μιας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Ντόχα του Κατάρ, για το «Μαύρο Διαμάντι». Η έμπνευση της ιδέας έχει να κάνει φυσικά με το γεγονός πως ο Πελέ είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει κατακτήσει τρία Παγκόσμια Κύπελλα αλλά και το ότι κατάγεται από μία πόλη με ονομασία Τρες Κορασόες (Τρεις Καρδιές).

Από πλευράς CBF (βραζιλιάνικης ομοσπονδίας), ο εκ των αντιπροέδρων, Φερνάντο Σάρεϊ απάντησε πως μία τέτοια ενέργεια συνιστά μεγάλη αλλαγή και για να πραγματοποιηθεί θα πρέπει να είναι σύμφωνη με το καταστατικό της ομοσπονδίας, υποσχέθηκε ωστόσο πως θα αξιολογήσουν την πρόταση.

Τώρα που ο Βραζιλιάνος μυθικός ποδοσφαιριστής έφυγε από τη ζωή, είναι σίγουρο πως η συγκεκριμένη πρόταση θα εξεταστεί σοβαρά. Θυμίζουμε πως κάτι παρόμοιο έπραξε πριν λίγες ημέρες και η Σάντος, αλλάζοντας το έμβλημά της, τοποθετώντας ένα στέμμα προς τιμήν του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ