Απίστευτο βίντεο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο ντυμένο Άραβα σεΐχη

Απίστευτο βίντεο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο ντυμένο Άραβα σεΐχη

Ο Πορτογάλος σταρ εμφανίζεται στο Instagram της Αλ Νασρ ντυμένος με λευκό χιτώνα, μαντίλα και την κάπα που προορίζεται για τους Σαουδάραβες βασιλείς

Η υπογραφή του Cristiano Ronaldo για την Al-Nassr, τον Δεκέμβριο του 2022, αντιπροσώπευε μια πραγματική επανάσταση στη Σαουδική Αραβία και όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Από την άφιξή του στη χώρα, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής δεν δίστασε να ενσωματωθεί στην κουλτούρα και τις παραδόσεις του αραβικού βασιλείου, σε σημείο μάλιστα να ντυθεί Άραβας σεΐχης.

Με αφορμή την Εθνική Ημέρα της Σαουδικής Αραβίας που γιορτάζεται (σήμερα) στις 23 Σεπτεμβρίου, ο σαουδαραβικός ποδοσφαιρικός σύλλογος μοιράστηκε ένα βίντεο, στο οποίο CR7 χορεύει τον γνωστό χορό με το ξίφος, μαζί με άλλους συμπαίκτες του.

Ο Ρονάλντο, ο οποίος εμφανίζεται στο τέλος του βίντεο, φοράει ένα άσπρο παραδοσιακό ένδυμα που φτάνει μέχρι τον αστράγαλο, παρόμοιο με χιτώνα.

Στο κεφάλι του φοράει το kufiya (επίσης γνωστό ως hatta ή shemagh), το τυπικό λευκό και κόκκινο καρό μαντίλι που κρατιέται από μια μαύρη ταινία και από πάνω φοράει το bisht, τον μαύρο χιτώνα με τον οποίο πόζαρε ο Λέο Μέσι μετά τη νίκη της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ο Κριστιάνο ολοκληρώνει επίσης το στυλ του με ένα σπαθί, γνωστό ως scimitar.

Αν και ο Πορτογάλος δεν είναι ο μόνος παίκτης που έχει ντυθεί Άραβας, είναι ο μόνος που φοράει το bisht, την κάπα με μεγάλη αρχαία παράδοση, φτιαγμένη με τρίχες καμήλας και μαλλί κατσίκας και που συμβολίζει το κύρος.

Στην πραγματικότητα, αυτό το ένδυμα φοριέται μόνο από τη βασιλική οικογένεια σε ειδικές περιστάσεις ή από ορισμένα μέλη του κλήρου, μόνο σε καθορισμένες ημερομηνίες. Είναι λοιπόν ένα πολύ σημαντικό σύμβολο στον πολιτισμό των αραβικών χωρών.

Με αυτόν τον περίεργο τρόπο, η ομάδα ποδοσφαίρου από το Ριάντ Σαουδικής Αραβίας ξεκαθαρίζει ότι ο Κριστιάνο είναι ο βασιλιάς για αυτούς. Ο διεθνής φορ κερδίζει 200 ​​εκατομμύρια ευρώ για κάθε σεζόν, ένα ιστορικό συμβόλαιο με το οποίο και οι δύο πλευρές δείχνουν να είναι ευχαριστημένες.

Ο Πορτογάλος δεν δίστασε να μετακομίσει στη χώρα της Μέσης Ανατολής με όλη την οικογένεια που έχει δημιουργήσει με την Τζορτζίνα Ροντρίγκες. Ούτε διστάζει όταν πρόκειται να συμμετάσχει στις παραδόσεις της χώρας και να ντυθεί με τη χαρακτηριστική φορεσιά.

Τα σχόλια ποικίλουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ