Eτοιμάζεται μεγάλη αλλαγή στο ποδόσφαιρο: Έρχεται η μπλε κάρτα

Eτοιμάζεται μεγάλη αλλαγή στο ποδόσφαιρο: Έρχεται η μπλε κάρτα

Την Παρασκευή (9/2) η IFAB αναμένεται να ανακοινώσει την είσοδο της μπλε κάρτας στο ποδόσφαιρο, η οποία θα προβλέπει την 10λεπτη αποβολή των παικτών.

Την Παρασκευή (9/2) αναμένεται η ανακοίνωση της IFAB σχετικά με μια καινοτομία που θα αλλάξει το ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Telegraph, το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει την εισαγωγή της τρίτης κάρτας στο δημοφιλέστερου αθλήματος του κόσμου, η οποία θα είναι μπλε χρώματος. Η επαναστατική κίνηση θα ανακοινωθεί ως μέρος των sin-bin πρωτοκόλλων, που θα προβλέπουν πως οι παίκτες θα βγαίνουν για 10 λεπτά από τον αγωνιστικό χώρο αν κάνουν σκόπιμο φάουλ ή έχουν απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε διαιτητή.

Διαβάστε επίσης: Οριστικό: «Δένει» Λουτσέσκου μέχρι το 2027 ο ΠΑΟΚ

Το νέο πρωτόκολλο που θα ανακοινωθεί την Παρασκευή θα περιορίσει τη χρήση της νέας κάρτας σε δύο περιπτώσεις:

1.Σκόπιμο φάουλ που σταματάει υποσχόμενη επίθεση
2.Ασέβεια απέναντι στον διαιτητή.

Επιπλέον, αν ένας παίκτης δεχθεί δύο μπλε κάρτες ή μπλε και κίτρινη τότε θα αποβάλλεται οριστικά από τον αγώνα. Οι τοπ διοργανώσεις δεν θα υιοθετήσουν άμεσα την μπλε κάρτα, αλλά οι δοκιμές θα αρχίσουν το καλοκαίρι, πιθανότατα σε διοργανώσεις γυναικών. Η μπλε κάρτα σίγουρα δεν θα χρησιμοποιηθεί στο Euro 2024 που θα γίνει στη Γερμανία, αλλά ούτε και στα Champions/Europa/Conference League της επόμενης σεζόν.

Θυμίζουμε, ότι πριν από έναν μήνα, ο Αλεξάντερ Τσεφέριν εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με την ιδέα της μπλε κάρτας και δήλωσε «δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό πλέον».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ