Διεθνές ποδόσφαιρο : Στατιστικά και αριθμοί της εβδομάδας που μας πέρασε

Διεθνές ποδόσφαιρο : Στατιστικά και αριθμοί της εβδομάδας που μας πέρασε

"To10.gr" ανέλυσε τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια της εβδομάδας που μας πέρασε και σας παρουσιάζει τα ρεκόρ που καταρρίφθηκαν.

Προκριματικά Μουντιάλ… τέλος. Όποιοι προκρίθηκαν, προκρίθηκαν και πλέον περιμένουν εναγωνίως την κλήρωση της 1ης Δεκεμβρίου για να μάθουν τους αντιπάλους τους στους ομίλους της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής γιορτής του πλανήτη.

Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε τους τελευταίους αγώνες για τα μπαράζ του Μουντιάλ, οι οποίοι έκριναν τους κατόχους των εισιτηρίων για τη Ρωσία το ερχόμενο καλοκαίρι. Πέρα αυτό, συνέβησαν και φιλικές αναμετρήσεις, αλλά και αγώνες για το Champions League Γυναικών.

Στους εν λόγω αγώνες είχαμε ενδιαφέρουσες μάχες, κοντράστ συναισθημάτων, εκπλήξεις και απογοητεύσεις. Είχαμε ωστόσο και σημαντικά ρεκόρ που έσπασαν τα οποία αξίζει κανείς να προσέξει.

Πάμε να δούμε λοιπόν, τι συνέβη την περασμένη βδομάδα στα ποδοσφαιρικά παιχνίδια ανά τον κόσμο. Ας μιλήσουν οι αριθμοί…

78 χρόνια μετά, το Περού συμπλήρωσε 10 παιχνίδια χωρίς ήττα είτε επίσημα είτε φιλικά. Αυτή την ώρα το… βραβείο των «μπανκιρόχα» δεν είναι η κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα, αλλά η επιστροφή τους σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στη Ρωσία, το Περού θα κάνει την επανεμφάνισή του μετά από 36 χρόνια, έχοντας το ρεκόρ της μεγαλύτερης σε χρονική διάρκεια απουσίας από Μουντιάλ. Ακολουθούν, η Αίγυπτος (28) και το Μαρόκο (20).

77 συμμετοχές στα ευρωπαϊκά κύπελλα συμπλήρωσε η Camille Abily ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της παίκτριας της Άρσεναλ, Emma Byrne. Η επιθετικός της Λιόν γιόρτασε το ρεκόρ της με χατ-τρικ κόντρα στην ΒΙΙΚ Σιμκέντ (9-0 έληξε το ματς). Μάλιστα, έγινε η πρώτη σκόρερ σε μια ομάδα για το Champions League Γυναικών με 42 γκολ προσπερνώντας την πρώην συμπαίκτριά της, Lotta Schelin.

58 χρόνια μετά, η Αργεντινή ηττήθηκε έχοντας αποκτήσει προβάδισμα δύο γκολ. Το 1959 «θύτης» ήταν η Χιλή, την περασμένη Τρίτη η Νιγηρία που νίκησε με 4-2 τους Αργεντινούς. Ωστόσο, με τα δύο γκολ που πέτυχε ο Σέρχιο Αγκουέρο, προσπέρασε τους Μαραντόνα (34) και Κρέσπο (35) στη λίστα των σκόρερ και είναι στην τρίτη θέση πίσω από τους Μπατιστούτα (54) και Μέσι (61).

39 χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που η Πολωνία νίκησε το Μεξικό. Μετά το θρίαμβο με 3-1 από τον Ζίμπι Μπονιέκ στην Αργεντινή το 1978, οι Πολωνοί δεν έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης σε έξι περιπτώσεις απέναντι στους «Αζτέκους» με τελευταία την εντός έδρας ήττα με 1-0 στο Γκντανσκ.

35 χρόνια πέρασαν από τότε που Γαλλία και Γερμανία σκόραραν πάνω από 3 γκολ σε μεταξύ τους ματς, μέχρι το 2-2 στην Κολωνία την Τρίτη σε φιλικό ματς. Η αναμέτρηση αυτή είναι η 14η ανάμεσα στις δύο ομάδες μετά το ματς-θρίλερ του 1982 (3-3).

29 χρόνια μετά οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν δύο παίκτες κάτω των 20 χρονών σε παιχνίδι με την ανδρική ομάδα. Οι Tony Meola and Ted Gillen απέναντι στο Εκουαδόρ το 1988 ήταν οι τελευταίοι πριν τους Tyler Adams (18) και Weston McKennie (19) που έπαιξαν με την Πορτογαλία. Ο τελευταίος μάλιστα, σκόραρε στο ντεμπούτο του με την Εθνική του ομάδα.

15 γκολ στις τελευταίες ισάριθμες εμφανίσεις του με την Δανία έχει πετύχει ο Κρίστιαν Έρικσεν, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ. Αυτό που έχει πετύχει ο άσσος της Τότεναμ είναι απίστευτο αν αναλογιστεί κανείς πως στις 60 προηγούμενες εμφανίσεις του είχε σκοράρει μόλις 6 φορές.

Σε 14 συνεχόμενα Παγκόσμια Κύπελλα έχει συμμετάσχει η Ιταλία μέχρι την εβδομάδα που μας πέρασε, όταν απέτυχε να προκριθεί στη διοργάνωση της Ρωσίας. Τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το ’58. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η Σουηδία είχε διοργανώσει εκείνο το Μουντιάλ και ήταν εκείνη που απέκλεισε την Ιταλία!

ήττες με 23 γκολ παθητικό και μόλις 2 γκολ ενεργητικό, ήταν μέχρι τη Δευτέρα το αρνητικό ρεκόρ για το Κόσοβο. Αυτό έσπασε με τη φιλική νίκη επί της Λετονίας με 4-3 χάρη στο γκολ του Μπεσάρ Χαλίμι στο 94′ της αναμέτρησης.

γκολ είχαμε σε 6 συνεχόμενες αναμετρήσεις για τα μπαράζ του Μουντιάλ: Ονδούρα Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία – Περού, Δανία – Ιρλανδία, Ελβετία – Βόρειος Ιρλανδία, Ελλάδα – Κροατία και Ιταλία – Σουηδία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ