Η FA σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2030

Η FA σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2030

Η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, όταν ο θεσμός θα συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής.

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αγγλίας (FA) σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, όταν ο θεσμός θα συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής, γεγονός που έγινε γνωστό δια επισήμου στόματος.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γκρεγκ Κλαρκ, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «τον προηγούμενο μήνα, το διοικητικό συμβούλιο της αγγλικής ομοσπονδίας συμφώνησε να κάνει το καλύτερο δυνατό για να διεκδικήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030. Αυτή η δουλειά θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια της νέας σεζόν και δεν θα παρθεί καμία απόφαση πριν το 2019».

Η Αγγλία φιλοξένησε μεγάλη εθνική διοργάνωση για τελευταία φορά το 1996, όταν το Euro διοργανώθηκε στη χώρα της. Άλλες χώρες που ενδιαφέρονται για το Μουντιάλ του 2030, είναι η Αργεντινή, η Ουρουγουάη και η Παραγουάη.

Παράλληλα, είναι δεδομένο ότι το «Γουέμπλει» θα φιλοξενήσει επτά παιχνίδι στο Euro του 2020, το οποίο θα διεξαχθεί σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, ενώ η FA έχει καταθέσει πρόταση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών του 2021. Μάλιστα, παλαιότερα είχε αποπειραθεί να πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, το οποίο κατέληξε στη Ρωσία. Όσο για την αντίστοιχη διοργάνωση του 2026, έχει επισημοποιηθεί ότι θα φιλοξενηθεί από τις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ