Η Ισπανία αφήνει το Μουντιάλ 2030 και στοχεύει στο Euro 2028

Η Ισπανία αφήνει το Μουντιάλ 2030 και στοχεύει στο Euro 2028

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας γνωστοποίησε στη FIFA την πρόθεση της χώρας να θέσει σε προτεραιότητα τη διεκδίκηση του Euro 2028, αφήνοντας στην άκρη το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

Η Κυβέρνηση της Ισπανίας γνωστοποίησε την πρόθεσή της να αναλάβει τη διοργάνωση του Euro 2028, σε συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ, με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, και τον αντίστοιχο της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες. Μάλιστα, αυτό ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα με τη συνεργασία της γειτονικής χώρας, Πορτογαλίας.

Αρχικά οι Ισπανοί στόχευαν στη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030, εντούτοις ο μεγάλος ανταγωνισμός που υφίσταται τους κάνει να υποχωρούν σταδιακά από τη διεκδίκηση, καθώς χώρες όπως η Παραγουάη, η Αργεντινή, η Ουρουγουάη και το Μαρόκο, δίνουν επίσης μάχη για την εξασφάλισή του. Βέβαια, το ενδεχόμενο η Ισπανία να συνδιοργανώσει και το Μουντιάλ, μαζί με Μαρόκο και Πορτογαλία, παραμένει ανοιχτό.

Η τελευταία μεγάλη διοργάνωση που είχε αναλάβει η Ισπανία ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982, ενώ στο προσεχές Euro του 2020 θα φιλοξενήσει μερικά παιχνίδια στο Σαν Μαμές, με τη διοργάνωση να έχει οριστικοποιηθεί ότι θα «ταξιδέψει» σε όλη την Ευρώπη. Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 θα διοργανωθεί σε Καναδά, ΗΠΑ και Μεξικό, ενώ το αντίστοιχο του 2022 στο Κατάρ. Όσο για το Euro του 2024, υποψήφιες χώρες είναι η Γερμανία και η Τουρκία, με τον νικητή να αναμένεται να ανακοινωθεί στις 27 Σεπτεμβρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ