Η FIFA θέλει να διακόψει τους απεριόριστους δανεισμούς ποδοσφαιριστών

Η FIFA θέλει να διακόψει τους απεριόριστους δανεισμούς ποδοσφαιριστών

Η FIFA αναλογίζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να περιορίσει τον αριθμό των ποδοσφαιριστών που κάθε ομάδα δικαιούται να παραχωρεί με τη μορφή δανεισμού. Δείτε τι ακριβώς έχει κατά νου η παγκόσμια ομοσπονδία.

Η FIFA βρίσκεται σε διαβουλεύσεις προκειμένου να διακόψει οριστικά τους απεριόριστους δανεισμούς ποδοσφαιριστών, θέτοντας έναν νέο κανονισμό στο καταστατικό της και επιβάλλοντάς τον στις χώρες – μέλη της.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της γερμανικής Bild, η παγκόσμια ομοσπονδία σχεδιάζει να επιβάλει μέγιστο όριο οκτώ παραχωρήσεων με τη μορφή δανεισμού για κάθε ομάδα ανά μεταγραφική περίοδο.

Εξαίρεση αναμένεται να αποτελέσουν οι περιπτώσεις παικτών κάτω των 21 ετών, που έχουν ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στην ομάδα στην οποία ανήκουν και δίνονται δανεικοί με σκοπό να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι δανεισμοί δύναται να είναι αναρίθμητοι, κάτι το οποίο πιθανότατα θα κρίνεται βάσει των ετών που έχει ξοδέψει ένας ποδοσφαιριστής στην ακαδημία της. Οι τρέχοντες κανονισμοί της FIFA επιβάλλουν τρία χρόνια μεταξύ του 15ου και του 21ου έτους ηλικίας.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι το πρόβλημα παρατηρείται κυρίως σε αγγλικούς και ιταλικούς συλλόγους, φέρνοντας ως πιο ηχηρά παραδείγματα τη Γιουβέντους και την Τσέλσι, με τον τελικό λόγο φυσικά να ανήκει στην εκτελεστική επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ