Τέσσερις μάνατζερ του ποδοσφαίρου στη λίστα με τους δέκα πλουσιότερους του πλανήτη

Τέσσερις μάνατζερ του ποδοσφαίρου στη λίστα με τους δέκα πλουσιότερους του πλανήτη

Το πασίγνωστο περιοδικό Forbes δημοσιοποίησε τη λίστα του με τους δέκα πλουσιότερους μάνατζερ στον κόσμο, μεταξύ των οποίων βρίσκονται πέντε καθαρά ποδοσφαιρικοί. Τα απίστευτα ποσά που λαμβάνουν, αυτός που είναι ξανά στο νούμερο ένα του πλανήτη και η απρόσμενη πέμπτη θέση του Μίνο Ραϊόλα.

Το περιοδικό Forbes δημοσιοποίησε την καθιερωμένη λίστα με τους πλουσιότερους μάνατζερ της χρονιάς, συμπεριλαμβάνοντας τέσσερις που ασχολούνται αποκλειστικά με το πιο λαοφιλές άθλημα στην Ευρώπη, το ποδόσφαιρο. Ο λόγος για τους Χόρχε Μέντες, Τζόναθαν Μπάρνετ, Μίνο Ραϊόλα και Βόλκερ Στρουθ. Το πιο απρόσμενο γεγονός είναι ότι ο Ραϊόλα, ο οποίος εκπροσωπεί παίκτες όπως οι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Πολ Πογκμπά και Ρομελού Λουκάκου, βρίσκεται στην τρίτη θέση μεταξύ των «ποδοσφαιρικών», ενώ συνολικά έχει τοποθετηθεί στην πέμπτη θέση της κατάταξης.

Στην κορυφή, όπως και την προηγούμενη χρονιά, βρίσκεται ο Σκοτ Μπόρας, ο οποίος στο πελατολόγιό του έχει αθλητές του μπέιζμπολ και συμβόλαια αξίας 1.88 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία έχει κερδίσει συνολικά για τους παίκτες του και του απέφεραν γύρω στα 105.000.000 τον τελευταίο χρόνο. Μάλιστα, εννέα πελάτες του έχουν υπογράψει συμβόλαια ύψους άνω των 100.000.000 ευρώ με τις ομάδες τους, τη στιγμή που η εταιρεία της δικής του ιδιοκτησίας βρίσκεται στην πέμπτη θέση με τις πλουσιότερες μανατζερικές φίρμες.

Στα 100.000.000 υπολογίζονται τα κέρδη του Μέντες από τα συμβόλαια άνω του 1 δις. που έχει συνάψει για τους αθλητές του, ενώ στο δημοσίευμα τονίζεται η συνεισφορά του στη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους, προφανώς η πιο εκκωφαντική κίνηση στην οποία ενεπλάκη κατά το 2018. Όσο για τον Τζόναθαν Μπάρνετ, ο οποίος είναι πιο άγνωστος στο ευρύ κοινό από τους τέσσερις του ποδοσφαίρου, ο κορυφαίος πελάτης του θεωρείται ο Γκάρεθ Μπέιλ, ενώ δραστηριοποιείται περισσότερο στην Premier League και δη με Άγγλους ποδοσφαιριστές, όπως ο Τζέσε Λίνγκαρντ. Ο τελευταίος ποδοσφαιρικός ατζέντης είναι ο Γερμανός, Βόλκερ Στρουτ, ο οποίος έχει μαζί του διάφορους σπουδαίους Γερμανούς παίκτες, ανάμεσα στους οποίους ο Τόνι Κρόος και ο Μάρκο Ρόις.

Η πιο εντυπωσιακή άνοδος ανήκει σε έναν ατζέντη που δεν βρέθηκε στη δεκάδα. Ο λόγος για τον Λίον Ρόουζ, ο οποίος δραστηριοποιείται στο NBA και ανέβηκε από την 26η θέση της κατάταξης στο νούμερο 13! Η εταιρεία του τελευταίου είναι η Creative Artists Agency (CAA) και διαθέτει μερικά σπουδαία ονόματα στο χώρο του αθλητικού μάνατζμεντ, μεταξύ των οποίων και ο Τοντ Φρανς, ο οποίος βρίσκεται στη 10η θέση της παρακάτω λίστας. Τέλος, ο μοναδικός ποδοσφαιρικός μάνατζερ που αποτελεί νέο μέλος στη λίστα, είναι ο Μεϊσά Εντιαγέ, που έφτασε στο νούμερο 35.

Όπως γνωστοποιεί το αμερικανικό περιοδικό, η λίστα καταρτίστηκε μετά από επαφή με όλους τους μάνατζερ που δραστηριοποιούνται σε μπάσκετ, ποδόσφαιρο, ράγκμπι, μπέισμπολ και χόκεϊ. Από το ποσό των συνολικών κερδών των 50 πλουσιότερων μάνατζερ, ανήκει κατά 10% σε εκείνους που είναι εγγεγραμμένοι στη FIFA, 5% στο MLB, 4% στο NBA, 3% στο NFL και 4% στο NHL. Η κατάταξη βγήκε βάσει της προμήθειας που λαμβάνουν οι ίδιοι οι μάνατζερ και όχι του ύψους των συμβολαίων που κερδίζουν για το σύνολο των πελατών τους. Ο λόγος που το γκολφ και το τένις δεν συμπεριλήφθηκαν, είναι το γεγονός ότι οι μάνατζερ δεν λαμβάνουν προμήθειες, αλλά αποκομίζουν κέρδος μόνο από το εμπορικό σκέλος.

Αναλυτικά η λίστα:

1. Σκοτ Μπόρας (Μπέιζμπολ)

2. Χόρχε Μέντες (Ποδόσφαιρο)

3. Τζόναθαν Μπαρνέτ (Ποδόσφαιρο)

4. Τζεφ Σβαρζ (Μπάσκετ)

5. Μίνο Ραϊόλα (Ποδόσφαιρο)

6. Κέισι Κλόζε (Μπέιζμπολ)

7. Σαμ & Σεθ Λέβινσον (Μπέιζμπολ)

8. Βόλκερ Στρουτ (Ποδόσφαιρο)

9. Πατ Μπρίσον (Χόκει)

10. Τοντ Φρανς (Ράγκμπι)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ