Μπιέλσα : Η κατάρα των βοηθών του

Μπιέλσα : Η κατάρα των βοηθών του

Λίγες ώρες αφότου ο Μπερίτσο διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη, ο συμπατριώτης του και πρώην γυμναστής του «Τρελού», Λουίς Μαρία Μπονίνι, άφησε τα εγκόσμια λόγω της επάρατης νόσου

Η ποδοσφαιρική κοινή γνώμη δεν έχει συνέλθει, ακόμη, από το σοκ που προκάλεσαν τα δυσάρεστα μαντάτα της κατάστασης της υγείας του Εντουάρντο Μπερίσο, με τη διάγνωση ότι ο 48χρονος Αργεντινός τεχνικός της Σεβίλλης πάσχει από καρκίνο του προστάτη και δέχθηκε νέο «χτύπημα» από την επάρατη νόσο: ο συμπατριώτης του, Λουίς Μαρία Μπονίνι, προπονητής φυσικής κατάστασης και σχολιαστής σε διάφορα Αργεντίνικα και Χιλιάνικα ΜΜΕ, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 67 ετών, λόγω καρκίνου του στομάχου.

Ο εκλιπών ήταν ευρύτερα γνωστός ως ο «εξ απορρήτων» του Μαρσέλο Μπιέλσα, για πάνω από 2 δεκαετίες, ακολουθώντας τον στους συλλόγους που ανέλαβε, τόσο στην Αμερική, όσο και στην Ευρώπη (π.χ. Αθλέτικ Μπιλμπάο). αλλά και στις Εθνικές Ομάδες  της Αργεντινής (1998-2004) και της Χιλής (2007-11).
Τραγική ειρωνεία;
Μπονίνι και Μπερίσο είχαν συνεργαστεί τόσο τη διετία 1998 – 2000, στην «αλμπισελέστε», όταν ο νυν τεχνικός των Ανδαλουσιανών, ως ποδοσφαιριστής, ήταν στις κλήσεις του αποκαλούμενου και “Loco” (σ. «Τρελού»), αλλά και στην «ρόχα» (2007-10), αφού αμφότεροι ήταν στο τεχνικό του τιμ. Ως γυμναστής και βοηθός αντίστοιχα.

Ο Μπονίνι έγινε γνωστό πως «έφυγε», τα χαράματα της Πέμπτης σε κλινική του Σαντιάγκο.  
Ήταν η τραγική κατάληξη της άνισης μάχης του με το «κακό», η οποία κράτησε περίπου ένα έτος απ’ όταν διαγνώστηκε.  Τότε ο Αργεντινός επέστρεψε στην πρωτεύουσα της Χιλής για να υποβληθεί  σε ανοσοθεραπεία.

Δίχως όμως αποτελέσματα, λόγω της καλπάζουσας κι επιθετικής μορφής της ασθένειας.
Έτσι στις 03.40, τοπική ώρα, της 23ης Νοεμβρίου, το ιατρικό ανακοινωθέν του Χιλιάνικου νοσοκομείου πληροφόρησε ότι άφησε τα εγκόσμια, 12 μέρες αφότου εισήχθη.
Αιτία θανάτου, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, «νεφρική κι ηπατική ανεπάρκεια».

Τελευταία επαγγελματική ενασχόληση του Μπονίνι ήταν, πέρσι, στην Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε, όταν κλήθηκε από τον Σεμπαστιάν Μπεκακέτσε τον πρώην βοηθό του Σαμπάολι, στην εθνική Χιλής.  

Όπου Σαμπάολι, ένας από  τους πλέον φανατικούς υποστηρικτές της προπονητικής φιλοσοφίας του Μπιέλσα.  

Το παρασκήνιο της «μακροχρόνιας διαθεσιμότητας» της Λιλ

Επιστρέφοντας στον «Τρελό», εκείνος στην είδηση του θανάτου του Μπονίνι – και παρά τα καθήκοντα του τεχνικού της Λιλ – έσπευσε να μεταβεί στην χώρα της Ν. Αμερικής, προκειμένου να απευθύνει το «ύστατο χαίρε» στον άλλοτε στενό του συνεργάτη.

Λίγες ώρες αργότερα, η Γαλλική ομάδα ανακοίνωνε ότι ο Αργεντινός τεχνικός τίθεται σε «μακρόχρονη διαθεσιμότητα» με τις πληροφορίες της “L’ Equipe”(κι όχι μόνο…) να συγκλίνουν ότι τα «σκυλιά» προτίθενται να του χρεώσουν «αντιεπαγγελματική συμπεριφορά», ούτως ώστε να γλιτώσουν την αποζημίωση (14 με 16 εκ. ευρώ), που καλούνται να καταβάλουν, για μονομερή λύση συμβολαίου, πριν το καλοκαίρι του 2019, όταν κι εκπνέει η συνεργασία των δύο πλευρών.

Για να την αποφύγουν, δεν επαρκούν οι κάκιστες επιδόσεις της ομάδας (προτελευταία με 12 π. σε 13 αγωνιστικές) κι ανερυθρύστια οι δικηγόροι του Ισπανολουξεμβούργιου εκατομμυριούχου, Ζεράρ Λόπεθ, προτίθενται να επικαλεστούν ως και το θλιβερό καθήκον του Μπιέλσα!

Να «πατήσουν επί πτωμάτων», δηλαδή….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ