Θύματα απάτης οι Τουρέ, Ριβάλντο και Αμπιντάλ

Θύματα απάτης οι Τουρέ, Ριβάλντο και Αμπιντάλ

Ο Γιαγιά Τουρέ, αλλά και οι δύο πρώην Ερυθρόλευκοι, Ερίκ Αμπιντάλ και Ριβάλντο, φέρονται να έχουν πέσει θύματα οικονομικής απάτης από εταιρεία που ανέλαβε τη διοργάνωση τουρνουά στο Ντουμπάι, μαζί με κάμποσους ακόμα θρύλους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Κατατέθηκε μαζική αγωγή και η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και τον Ιούνιο του 2018 διοργανώθηκε το τουρνουά Alkhurainejtour στο Ντουμπάι στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ραμαντάν, στο οποίο έδωσε το «παρών» ο μέσος του Ολυμπιακού, Γιαγιά Τουρέ, αλλά και οι πρώην Ερυθρόλευκοι, Ριβάλντο κι Ερίκ Αμπιντάλ.

Οι προαναφερθέντες και μερικά ακόμα σπουδαία ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως οι Ροναλντίνιο, Ρομάριο, Καφού και Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, φέρονται να έπεσαν θύματα οικονομικής απάτης, καθώς ουδέποτε έλαβαν το συμφωνηθέν ποσό για τη συμμετοχή τους στο τουρνουά, με την ισπανική Marca να προχωρά στη σχετική αποκάλυψη.

Η DreamPro ήταν η εταιρεία που ανέλαβε να κλείσει τις συμφωνίες με τους ποδοσφαιριστές, βάσει των οποίων το συνολικό ποσό των 1.637.000 ευρώ θα μοιραζόταν στους λογαριασμούς τους μετά το τέλος του τουρνουά. Αυτό σημαίνει ότι δεν τηρήθηκε το καθιερωμένο του πράγματος, που λέει ότι σε τέτοιου είδους διοργανώσεις το ποσό δίνεται σε δύο δόσεις, μία προ της έναρξης και ακόμα μία μετά τη λήξη τους.

Οι ποδοσφαιριστές έδωσαν το «οκ» σε αυτόν τον όρο και η διαδικασία προχώρησε, στηριζόμενοι στο γεγονός ότι υπεύθυνη για τη διοργάνωση του τουρνουά ήταν η οικογένεια Κουράινι, που σχετίζεται άμεσα με την κυβέρνηση της χώρας και κατ’ επέκταση θεωρώντας ότι η παρουσία της προσέδιδε τις απαραίτητες εγγυήσεις.

Οι παίκτες έκαναν ακριβώς ότι τους ζητήθηκε, ωστόσο δεν ίσχυσε το ίδιο από την πλευρά της Dream Pro, με τη βρετανική εταιρία να επικαλείται αλλεπάλληλα διαδικαστικά προβλήματα με τις συνεργαζόμενες τράπεζες.

Εντέλει κατατέθηκε μαζική αγωγή από τους ποδοσφαιριστές, τη στιγμή που ο άνθρωπος που επιμελήθηκε της διοργάνωσης, Μουμπάρακ αλ Κουράινι, τόνισε σε δηλώσεις του στη Marca ότι οι παίκτες πρέπει να δικαιωθούν γιατί «δεν θέλουμε οι ποδοσφαιρικοί αυτοί θρύλοι να μείνουν ανικανοποίητοι. Θέλουμε να διοργανώσουμε ξανά το τουρνουά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ