Μόνο με τον Ρονάλντο συγκρίνεται ο Εμπαπέ

Μόνο με τον Ρονάλντο συγκρίνεται ο Εμπαπέ

Μαγεύουν οι αριθμοί του νεαρού σούπερ σταρ σε σύγκριση με άλλους αστέρες σε νεαρή ηλικία. Μόνο ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο... κοντράρει το παιδί θαύμα των Γάλλων

Ο Κιλιάν Εμπαπέ μπορεί αν διανύει μόλις το 20ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο ήδη τα απίστευτα επιτεύγματά του τον έχουν κάνει να θεωρείται ο επόμενος μεγάλος σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Βλέποντας τις απίστευτες ικανότητες του, η Παρί Σεν Ζερμέν αποφάσισε το καλοκαίρι του 2017 να τον κλείσει με μελλοντική μεταγραφή, το κόστος της οποίας μπορεί να υπερβεί τα 180 εκατ. ευρώ. Οι πρώτες αντιδράσεις ήταν αρνητικές, με πολλούς να κάνουν λόγο για «σπατάλη χρημάτων» και «υπερτίμηση ενός ακόμα παίκτη».

Τα στατιστικά του Γάλλου όμως μιλούν από μόνα τους, με τον 19χρονο να είναι καλύτερος ακόμα και από τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο στις αντίστοιχες ηλικίες, δεύτερος μόνο πίσω από τον Ρονάλντο.

Μέσα σε περίπου 3 χρόνια επαγγελματικής καριέρας ο Εμπαπέ έχει καταφέρει να σκοράρει 64 γκολ σε επίσημες διοργανώσεις, όλα αυτά πριν προλάβει καν να γίνει 20 ετών.

Νεϊμάρ, Γουέιν Ρούνεϊ και Σέρχιο Αγουέρο στις ίδιες ηλικίες βρίσκονταν αρκετά πιο πίσω, σκοράροντας 48, 43 και 44 επίσημα γκολ αντίστοιχα.

Ακόμα και οι δύο μεγαλύτεροι αστέρες των τελευταίων ετών, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι «βλέπουν την πλάτη» του ποδοσφαιριστή της Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς είχαν μόλις 20 και 27 γκολ αντιστοίχως πριν συμπληρώσουν το 20ο έτος τους.

Μόνο ο βραζιλιάνος Ρονάλντο ήταν καλύτερο «κανόνι» σε τόσο νεαρή ηλικία, καθώς τα χρόνια που βρισκόταν στην Αϊντχόφεν κατάφερε να σκοράρει 92 επίσημα τέρματα με την Ολλανδική ομάδα, κατέχοντας την πρωτιά στη συγκεκριμένη λίστα.

Αν και το συγκεκριμένο ρεκόρ δύσκολα θα καταρριφθεί, ο Εμπαπέ έχει ακόμα 73 μέρες πριν κλείσει τα 20 και δεδομένου ότι την τρέχουσα σεζόν μετράει 10 γκολ σε 7 επίσημα παιχνίδια έχει χρόνο να ανεβάσει αρκετά το συγκεκριμένο νούμερο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ