Οι 50 κορυφαίοι προπονητές του 2018

Οι 50 κορυφαίοι προπονητές του 2018

Η λίστα του «FourFourTwo» με τους κορυφαίους προπονητές του πλανήτη

Το 2018 οδεύει σιγά-σιγά προς το τέλος του και πολλοί έχουν ξεκινήσει ήδη να κάνουν τον απολογισμό της χρονιάς.

Έτσι το Βρετανικό περιοδικό «FourFourΤwo» θέλησε να κατατάξει τους κορυφαίους τεχνικούς ποδοσφαίρου στον κόσμο από τη θέση 50 μέχρι την κορυφή.

Την κορυφαία δεκάδα ανοίγει ο «δικός μας» Ερνέστο Βαλβέρδε της Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός τεχνικός κατάφερε να κάνει το εγχώριο νταμπλ με τους «μπλαουγκράνα», βίωσε ωστόσο έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό στα προημιτελικά του Champions League από τη Ρόμα. Στην ένατη θέση βρίσκεται ο νεαρός Γερμανός προπονητής, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος εδώ και μερικές σεζόν εντυπωσιάζει με τη Χόφενχαϊμ στη Γερμανία, προσελκύοντας το ενδιαφέρων τεράστιων συλλόγων.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι βρίσκεται στην όγδοη θέση, ο οποίος κατάφερε να διεκδικήσει στα ίσα το Καμπιονάτο από τη Γιουβέντους, χάνοντας το ωστόσο στις λεπτομέρειες. Πλέον στο «τιμόνι» της Τσέλσι είναι αήττητος μετά από 10 αγωνιστικές και δείχνει πως μπορεί να οδηγήσει την ομάδα του Λονδίνου στον τίτλο.

Σε ομάδα της αγγλικής πρωτεύουσας αγωνίζεται και ο προπονητής που βρίσκεται στην έβδομη θέση. Ο λόγος φυσικά για την Τότεναμ του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, ο οποίος αν και δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει κάποιον τίτλο με τους «πετεινούς», συγκαταλέγεται επάξια μεταξύ των κορυφαίων προπονητών.

Ακολουθεί ο Ντιντιέ Ντεσάν, ο οποίος μετά από 20 χρόνια κατάφερε να οδηγήσει τη Γαλλία στον Παγκόσμιο τίτλο έχοντας στα χέρια του ένα ικανότατο ρόστερ. Η ευχάριστη έκπληξη της περασμένης σεζόν, Λίβερπουλ, είναι δημιούργημα του Γιούργκεν Κλοπ ο οποίος βρίσκεται στην 5η θέση. Ο Γερμανός προπονητής κατάφερε να οδηγήσει τους «ρεντς» σε τελικό Champions League μετά από 11 χρόνια, δείχνοντας πως η δουλειά που κάνει από το 2015 έχει ξεκινήσει να αποδίδει καρπούς.

Το νταμπλ της Γιουβέντους στην Ιταλία, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή της «βέκια σινιόρα» στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ανεβάζουν στην τέταρτη θέση τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος έχει ξεκινήσει και τη φετινή σεζόν «με το πόδι στο γκάζι»».

Μετά από περίπου 3 χρόνια χωρίς τίτλο, η Ατλέτικο Μαδρίτης με οδηγό τον Ντιέγκο Σιμεόνε κατέκτησε το Europa League και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, βάζοντας τέλος στη «δίψα» της. Ακόμα στον Αργεντινό πιστώνεται η απόφαση παραμονής του Αντουάν Γκριεζμάν στους «ροχιμπλάνκος», ο οποίος βρισκόταν με το ένα πόδι εκτός ομάδας.

Αν και πλέον δεν βρίσκεται σε κάποια ομάδα, ο Ζινεντίν Ζιντάν βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας, καθώς ο Γάλλος προπονητής κατάφερε να κατακτήσει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο Champions League στα 2μιση χρόνια που βρισκόταν στους «μερένχες». Δεδομένου ότι πολλές ομάδες ενδιαφέρονται για την υπογραφή του, ο «Ζιζού» είναι έτοιμος να επιστρέψει στην προπονητική μετά το σύντομο διάλειμμα του.

Την κορυφή καταλαμβάνει ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος οδηγώντας μια διαστημική Μάντσεστερ Σίτι στον τίτλο της Premier League δια… περιπάτου, βρίσκεται δικαίως στην πρώτη θέση. Αν και ο αποκλεισμός των «πολιτών» από τη Λίβερπουλ στοChampions League ήταν ιδιαίτερα βαρύς για τον Ισπανό, τα ρεκόρ που έσπασε και έθεσε με την ομάδα του Μάντσεστερ θα παραμείνουν για πολλά χρόνια.

Η κορυφαία δεκάδα:

10. Ερνέστο Βαλβέρδε (Μπαρτσελόνα)

9. Γιούλιαν Νάγκελσμαν (Χόφενχαϊμ)

8. Μαουρίτσιο Σάρι (Νάπολι και Τσέλσι)

7. Μαουρίτσιο Ποκετίνο (Τότεναμ)

6. Ντιντιέ Ντεσάν (Εθνική Γαλλίας)

5. Γιούργκεν Κλοπ (Λίβερπουλ)

4. Μασιμιλιάνο Αλέγκρι (Γιουβέντους)

3. Ντιέγκο Σιμεόνε (Ατλέτικο Μαδρίτης)

2. Ζινεντίν Ζιντάν (Ρεάλ Μαδρίτης)

1. Πεπ Γκουαρντιόλα (Μάντσεστερ Σίτι)

 

Αναλυτικά

50-41

40-31

30-21

20-11

10-1 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ