Κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Κίνα και έγραψε ιστορία ο Περέιρα

Κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Κίνα και έγραψε ιστορία ο Περέιρα

Ο Πορτογάλος πρώην προπονητής του Ολυμπιακού οδήγησε την Σανγκάη SIPG στο πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της και έγινε ο τρίτος Πορτογάλος προπονητής που κατακτά πρωτάθλημα σε τρεις διαφορετικές χώρας!

Σε μία ιστορική επιτυχία οδήγησε την Σανγκάη SIPG ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα. Η ομάδα του Πορτογάλου προπονητή επικράτησε με 2-1 της Μπεϊζίνγκ Ρενέ και κατέκτησε και μαθητικά το πρωτάθλημα στην Κίνα, το πρώτο είναι το πρώτο στην ιστορία του συλλόγου! Ο 50χρονος τεχνικός μαζί με τον Χουλκ έσπασαν την κυριαρχία της Γκουάνγκζου Εβεργκράντε, η οποία μετρούσε 7 σερί πρωταθλήματα!

Ο Περέιρα ανέλαβε τα ηνία της Σανγκάη SIPG τον Δεκέμβριο του 2017, διαδεχόμενος τον συμπατριώτη του Αντρέ Βίλας Μπόας. Στο ρόστερ της ομάδας εκτός από τον Χουλκ βρίσκεται επίσης ο άλλοτε αστέρας της Τσέλσι, Οσκαρ. Ο Ιβηρας, ο οποίος είχε καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού το δεύτερο μισό του 2015, κατέκτησε το πρωτάθλημα σε τρίτη διαφορετική χώρα και έγινε μόλις ο τρίτος Πορτογάλος προπονητής που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, μετά τον Αρτουρ Ζορζ και Ζοσέ Μουρίνιο.

Συγκεκριμένα, ο Περέιρα το 2015 κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο με τον Ολυμπιακό, ενώ κατά την παραμονή του στην Πόρτο (2011-2013) κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και 2 σουπερ Καπ Πορτογαλίας. Πλέον, σε λίγες μέρες όταν θα τελειώσει και τυπικά η σεζόν στην Κίνα, θα βάλει στη συλλογική του και το μετάλλιο του πρωταθλητή Κίνας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ