Ο Ερντογάν ψάχνει στην Ελλάδα Τούρκο «γκιουλενιστή» πρώην ποδοσφαιριστή

Ο Ερντογάν ψάχνει στην Ελλάδα Τούρκο «γκιουλενιστή» πρώην ποδοσφαιριστή

Εχει αγωνιστεί σε Γαλατά και Ρεάλ Σοσιεδάδ, ενώ έχει «γράψει» 60 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα Diken, δικαστήριο της Τουρκίας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αιτήματος έκδοσης για τον πρώην Τούρκο διεθνή ποδοσφαιριστή Αρίφ Ερντέμ. O 46χρονος σήμερα, πρώην  ποδοσφαιριστής της Γαλατασαράι, αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης 15 ετών στην Τουρκία καθώς εικάζεται ότι αποτελεί μέλος του κινήματος «Γκιουλέν».

Μάλιστα ένταλμα για την σύλληψη του είχε εκδοθεί τον Ιούλιο του 2016, λίγες ημέρες μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος για την υποκίνηση του οποίου το καθεστώς Ερντογάν θεωρεί υπεύθυνο τον Γκιουλέν.

Ωστόσο ο Ερντέμ διαφεύγει, με τις τουρκικές αρχές να πιστεύουν ότι βρίσκεται στην Ελλάδα. O πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, είναι ένας από τους πολλούς Τούρκους παίκτες που φέρεται ότι εμπλέκονται στο κίνημα Γκιουλέν, το οποίο η τουρκική κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική οργάνωση.

Πάντως ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ότι αποτελεί «…μέλος οποιασδήποτε τρομοκρατικής οργάνωσης ή οποιασδήποτε οργάνωσης που θα έκανε κακό στο έθνος και την πατρίδα μου».

Είναι 60 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Τουρκίας και ως ποδοσφαιριστής της Γαλατασαράι , κέρδισε το κύπελλο UEFA το 2000.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ