Το χρονικό της ματαίωσης του Superclasico

Το χρονικό της ματαίωσης του Superclasico

Ο δεύτερος τελικός του Copa Libertadores μεταξύ Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς δεν έγινε ποτέ λόγω εκτεταμένων επεισοδίων. Δείτε το χρονικό της αναβολής…

Το 2-2 του πρώτου Τελικού στο Μπομπονέρα μεταξύ των Μπόκα και Ρίβερ μας άφησε με την προσδοκία ενός σούπερ δεύτερου Τελικού. Ενός τελικού όπως που παρά την προσμονή εκατομμυρίων ποδοσφαιρόφιλων ανά την υφήλιο δεν έγινε ποτέ λόγω εκτεταμένων και βίαιων επεισοδίων μεταξύ οπαδών και αστυνομίας αλλά και λόγω της επίθεσης που υπέστη το πούλμαν της φιλοξενούμενης Μπόκα πριν φτάσει στο Μονουμεντάλ, καθιστώντας αρκετούς παίκτες της ανίκανους να αγωνιστούν.

Ας δούμε πως εξελίχθηκε αυτός ο… μαραθώνιος αναβολών που ξεκίνησε το Σάββατο και ολοκληρώθηκε την Κυριακή:

Η επίθεση στο λεωφορείο της Μπόκα (ώρα 15:00, τοπική)

Όλα ξεκίνησαν με τις πρώτες… εχθροπραξίες των οπαδών της γηπεδούχου Ρλιβερ Πλέιτ. Στόχος; Το λεωφορείο που μετέφερε τους παίκτες της Μπόκα, το οποίο δέχτηκε επίθεση με πέτρες και σπρέι πιπεριού με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων και άλλοι να νιώθουν μεγάλη δυσφορία (ο Τέβες έκανε εμετό).

Το παιχνίδι καθυστερεί για μία ώρα (Σάββατο, 16:45 τοπική ώρα)

Περίπου 20 λεπτά πριν από την προκαθορισμένη σέντρα, η CONMEBOL ανακοινώνει ότι η σέντρα του παιχνιδιού μετατίθεται για τις 18:00, λόγω της επίθεσης αυτής με τα νέα να φτάνουν στο στάδιο λίγα λεπτά αργότερα.

Δεύτερη καθυστέρηση, η CONMEBOL κάνει λόγο για επιφανειακούς τραυματισμούς (Σάββατο, 17:45 τοπική ώρα).

Ο αρχηγός της Μποκα, Πάμπλο Πέρες και ο συμπαίκτης του Γκονζάλο Λαμάρδο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να εξεταστούν για λόγω τραυματισμού στο μάτι από τα θραύσματα των σπασμένων παράθυρων του πούλμαν. Η CONMEBOL προτείνει νέα αλλαγή στην έναρξη της αναμέτρησης (19:15), ενώ το ιατρικό ανακοινωθέν κάνει λόγο για… επιφανειακούς τραυματισμούς των παικτών της Μπόκα.

Κάρλος Τέβες: «Δεν μπορούμε να παίξουμε», (Σάββατο, 18:30 τοπική ώρα)

Ο Κάρλος Τέβες, ο παίκτης με το μεγαλύτερο κύρος και ειδικό βάρος στα μίντια, μίλησε εξ ονόματος των συμπαικτών του στην Μπόκα λέγοντας τα εξής:

«Δεν μπορούμε να αγωνιστούμε. Μας πιέζουν να κατεβούμε στο γήπεδο. Καταλαβαίνω τη θέση της CONMEBOL, η οποία βρίσκεται κάτω από μεγάλη πίεση. Ο πονοκέφαλος που με ταλαιπωρεί όμως γίνεται όλο και χειρότερος και έχουμε άλλους τρεις ποδοσφαιριστές π[ου δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν».

Ο Πέρες συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή της Μπόκα (Σάββατο, 19:12 τοπική ώρα)

Παρά το γεγονός πως καμία από τις δύο ομάδες δεν βγήκαν στο γήπεδο για ζέσταμα πριν από τη προγραμματισμένη σέντρα (19:15), άρχισε να κυκλοφορεί ότι η σύνθεση της Μπόκα θα ήταν με τον Πέρες στο βασικό σχήμα παρά τον τραυματισμό του.

Αναβολή του ματς (Σάββατο 19:22)

Λίγα λεπτά αφού διέρρευσε η βασική 11άδα της Μπόκα, αποφασίστηκε και από τις δύο πλευρές η αναβολή του ματς για την επόμενη ημέρα, Κυριακή (25/11) και ώρα 17:00.

Η Μπόκα ζητάει δεύτερη αναβολή (Κυριακή 12:45)

Η Μπόκα εξέδωσε ανακοίνωση που καλούσε την CONMEBOL να αναστείλει τη διεξαγωγή του ματς και να τιμωρήσει τη Ρίβερ, μιας και οι συνθήκες διεξαγωγής του ματς ήταν απαράδεκτες, καλώντας παράλληλα την ομοσπονδία να δράσει καταλλήλως σύμφωνα με το άρθρο 18.

Η Ρίβερ Πλέιτ ανοίγει τις Θύρες του Μονουμεντάλ (Κυριακή, 13:00)

Παρά τα παράπονα της Μπόκα Τζούνιορς, η Ρίβερ Πλέιτ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ανοίξει τις θύρες του γηπέδου για να εισέλθουν οι οπαδοί, για δεύτερη φορά σε δύο μέρες.

Οι οπαδοί μπαίνουν και πάλι στο γήπεδο (Κυριακή, 13:30)

Μισή ώρα αργότερα, οι οπαδοί της Ρίβερ Πλέιτ εισέρχονται και πάλι στο γήπεδο και παίρνουν τη θέση τους στις κερκίδες του Μονουμεντάλ.

Επικυρώνεται η δεύτερη αναβολή της αναμέτρησης (Κυριακή 14:24)

Η CONMEBOL υποκύπτει στις πιέσεις της Μπόκα και ανακοινώνει την οριστική αναβολή του ματς, το οποίο δεν θα διεξάγονταν το σαββατοκύριακο αυτό, με γνώμονα πάντα τη καταπάτηση του… ευ αγωνίζεσθε. Η Ομοσπονδία διευκρίνισε ότι η νέα μέρα και ώρα έναρξης του δεύτερου Τελικού του Copa Libertadores θα αποφασίζονταν κατόπιν συνάντησης αξιοματούχων των δύο ομάδων που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη στα κεντρικά γραφεία της CONMEBOL στην Ασουνσιόν της Πραγουάης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ