Με μία έκπληξη οι δέκα υποψήφιοι για τον κορυφαίο Αφρικανό της χρονιάς

Με μία έκπληξη οι δέκα υποψήφιοι για τον κορυφαίο Αφρικανό της χρονιάς

Ανακοινώθηκε η δεκάδα των ποδοσφαιριστών που θα διεκδικήσουν το βραβείο του κορυφαίου Αφρικανού της χρονιάς. Αρκετές απουσίες και μία μεγάλη έκπληξη. Ποια τα ηχηρά ονόματα της λίστας.

Η αφρικανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε τους δέκα ποδοσφαιριστές που θα διεκδικήσουν το δικό της βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της Ηπείρου, έχοντας μία σημαντική έκπληξη, αλλά και ορισμένες ακόμα διόλου απαρατήρητες απουσίες.

Η βασικότερη είναι εκείνη είναι του Καλιντού Κουλιμπαλί της Νάπολι, ο οποίος πλέον θεωρείται εκ των κορυφαίων αμυντικών στην Ευρώπη, διεκδικούμενος από ομάδες όπως η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όχι όμως και η μόνη.

Εκτός της τελικής λίστας έμεινε και ο Ιβοριανός μέσος της Μίλαν, Φρανκ Κεσιέ, που πάντως μπήκε στην τριάδα για τους νεαρούς Αφρικανούς. Έξω έμειναν επίσης ο Ναμπί Κεϊτά της Λίβερπουλ, ο Βίκτορ Μόουζες της Τσέλσι, ο Ισμαϊλά Σαρ της Ρεν, ο Κεϊτά Μπαλντέ της Ίντερ, ο Χακίμ Ζιγέχ του Άγιαξ, ο Τόμας Πάρτεϊ της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Γουίλφρεντ Ζαχά της Κρίσταλ Πάλας και ο Γιασίν Μπραχίμι της Πόρτο.

Αντιθέτως, προτιμήθηκαν ο Μεχντί Μπενατιά που δεν υπολογίζεται ως βασική μονάδα από τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στη Γιουβέντους, ο Ανίς Μπαντρί που αγωνίζεται στην Τυνησία και ο Ντενίς Ονιάνγκο που παίζει στην Ουγκάντα.

Απολύτως αξιοκρατικά βρίσκονται στη λίστα ονόματα όπως ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο Ριγιάντ Μαχρέζ, ο Σαντιό Μανέ και φυσικά το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει το βραβείο, ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ. Ο μόνος τερματοφύλακας είναι ο Αντρέ Ονανά του Άγιαξ, τη στιγμή που πέντε παίκτες αγωνίζονται στην Premier League και συνολικά επτά επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Αναλυτικά η δεκάδα:

Άλεξ Ιγουόμπι (Άρσεναλ – Νιγηρία)
Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ – Αίγυπτος)
Αντρέ Ονανά (Άγιαξ – Καμερούν)
Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Άρσεναλ – Γκαμπόν)
Ανίς Μπαντρί (Εσπεράνς – Τυνησία)
Ριγιάντ Μαχρέζ (Μάντσεστερ Σίτι – Αλγερία)
Ντενίς Ονιάνγκο (Μαμελόντι Σάνταουνς – Ουγκάντα)
Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ – Σενεγάλη)
Μεντχί Μπενατιά (Γιουβέντους – Μαρόκο)
Ουαλίντ Σολιμάν (Αλ Αχλί – Αίγυπτος)

Και οι τρεις υποψήφιοι για τον κορυφαίο νεαρό παίκτη της χρονιάς:

Αχράφ Χακίμι (Ντόρτμουντ – Μαρόκο)
Φρανκ Κεσιέ (Μίλαν – Ακτή Ελεφαντοστού)
Γουίλφρεντ Εντιντί (Λέστερ – Νιγηρία)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ