Ο Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος για το 2018 στην ψηφοφορία της Marca

Ο Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος για το 2018 στην ψηφοφορία της Marca

Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε τη... Χρυσή Μπάλα της Marca για το 2018, την ώρα που ο Κώστας Μανωλάς κατάφερε να εισέλθει στο νήμα στους «100» κορυφαίους. 4ος ο Κριστιάνο Ρονάλντο, τρεις παίκτες της La Liga στις τρεις υψηλότερες θέσεις. 44ος τερμάτισε ο Σουάρες και 16ος ο Νεϊμάρ.

Ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 2018, σε ψηφοφορία που διεξήχθη διαδικτυακά στην κορυφαία ισπανική εφημερίδα Marca. Μάλιστα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν βρέθηκε ούτε στη 2η, ούτε στην 3η θέση της λίστας, τις οποίες κατέλαβαν οι Λούκα Μόντριτς και Αντουάν Γκριεζμάν αντίστοιχα, δύο παίκτες που ως γνωστόν εξακολουθούν να αγωνίζονται στη La Liga.

Ο Αργεντινός τερμάτισε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ για το ημερολογιακό έτος του 2018, ωστόσο δεν κατάφερε να βρεθεί καν στην τριάδα του France Football για τη διεκδίκηση της Χρυσής Μπάλας, την οποία κατέκτησε ο Μόντριτς.

Όσο για τον Ρονάλντο, που το περασμένο καλοκαίρι μεταγράφηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Γιουβέντους, τερμάτισε στην 4η θέση στην ψηφοφορία της Marca, πάνω από παίκτες που είχαν εξίσου εξαιρετική χρονιά, όπως ο Κιλιάν Μπαπέ (4ος), ο Μοχάμεντ Σαλάχ (5ος), ο Χάρι Κέιν (9ος) και ο Κέβιν ντε Μπρόινε (10ος).

Ελληνική εκπροσώπηση στην κατάταξη υπήρξε μόνο από τον κεντρικό αμυντικό της Ρόμα, Κώστα Μανωλά, ο οποίος μπήκε στο νήμα στους 100 και έφτασε μέχρι την 94η θέση.

Κορυφαίος τερματοφύλακας αναδείχθηκε ο Τιμπό Κουρτουά, που το καλοκαίρι μετακινήθηκε από την Τσέλσι στη Ρεάλ Μαδρίτης, και τερμάτισε στη 12η θέση, ενώ κορυφαίος αμυντικός ο Ραφαέλ Βαράν που σκαρφάλωσε στην 8η. Η La Liga έχει 33 ποδοσφαιριστές στη λίστα, περισσότερους από κάθε άλλο πρωτάθλημα, τη στιγμή που δεύτερη έρχεται η Premier League με 30.

Ο Νεϊμάρ έμεινε στην -απογοητευτική για τα δεδομένα του- 16η θέση,  Πολ Πογκμπά στη 17η, ο Πάουλο Ντιμπάλα στην 29η, ο Γκάρεθ Μπέιλ στην 32η, ο Τόνι Κρόος στην 36η και ο Λουίς Σουάρες μόλις στην 44η.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα 100 ονόματα εδώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ