Εξέλιξη στην υπόθεση Σάλα: Βρέθηκαν 2 μαξιλάρια καθισμάτων του αεροσκάφους σε γαλλική ακτή

Εξέλιξη στην υπόθεση Σάλα: Βρέθηκαν 2 μαξιλάρια καθισμάτων του αεροσκάφους σε γαλλική ακτή

Οι ερευνητές στη Νορμανδία, βρήκαν 2 μαξιλάρια καθισμάτων, που πιθανότατα ανήκουν στο αεροπλάνο που μετέφερε τον Εμιλιάνο Σάλα στην Ουαλία,κοντά στο σημείο που εντοπίσθηκαν τα τελευταία ίχνη του.

Οι ερευνητές προσπαθούν να ξετυλίξουν το νήμα που οδηγεί στην εξιχνίαση της υπόθεσης με το χαμένο αεροσκάφος που μετέφερε τον Εμιλιάνο Σάλα από την Γαλλία στην Ουαλία προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην Κάρντιφ.

Πιο συγκεκριμένα σε σε γαλλική ακτή, στην περιοχή της Νορμανδίας, βρέθηκαν δύο μαξιλάρια καθισμάτων του αεροπλάνου, περίπου 20 μίλια μακριά από την τελευταία γνωστή θέση του στα ραντάρ.

Επιπλέον έγινε γνωστή και η περιοχή που πλέον επικεντρώνονται όλες οι έρευνες και αφορά μια έκταση τεσσάρων ναυτικών μιλίων, όπου εικάζουν ότι βρίσκονται τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Μια ομάδα με ειδικούς από το Υπουργείο Άμυνας και το κέντρο επιχειρήσεων των πεζοναυτών, έχουν αναλάβει την εύρεση του αγνοούμενου αεροσκάφους. Για την ώρα η έναρξη της επιχείρησης καθυστερεί εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

Σε δήλωση της, η ΑΑΙΒ (Air Accidents Investigation Branch), αποκάλυψε τα εξής:

«Το πρωί της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου πληροφορηθήκαμε από το ομοσπονδιακό τμήμα αναλύσεων, την γαλλική αρχή για την έρευνα ασφαλείας, ότι ένα τμήμα μαξιλαριού από κάθισμα βρέθηκε σε μια παραλία κοντά στο Surtainville στη χερσόνησο Cotentin. Ένα δεύτερο ίδιο εύρημα, ανακαλύφθηκε αργότερα την ίδια μέρα. Από την προκαταρκτική εξέταση καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι πιθανό τα μαξιλάρια να προέρχονται από το αεροσκάφος που αγνοείται.

Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε την έρευνά μας την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, συγκεντρώσαμε στοιχεία όπως τα αρχεία πτήσης, αεροσκαφών και προσωπικού και αναλύσαμε δεδομένα από τα ραντάρ και ταινίες εναέριας κίνησης. Έχουμε συνεργαστεί στενά με άλλες διεθνείς αρχές και έχουμε ενημερώσει τις οικογένειες των συμμετεχόντων για την πρόοδό μας.

Από τη στιγμή που λάβαμε ειδοποίηση για το αεροσκάφος που λείπει, εξετάσαμε τη σκοπιμότητα διεξαγωγής υποβρύχιας αναζήτησης θαλάσσιου βυθού για συντρίμμια αεροσκάφους. Με βάση μια λεπτομερή αξιολόγηση της διαδρομής πτήσης και της τελευταίας γνωστής θέσης ραντάρ, εντοπίσαμε τώρα μια περιοχή αναζήτησης προτεραιότητας περίπου τεσσάρων τετραγωνικών ναυτικών μιλίων.

Μέσω της ομάδας έργου Salvage and Marine Operations (SALMO) του Υπουργείου Άμυνας, έχουμε αναθέσει σε ένα ειδικό σκάφος έρευνας να πραγματοποιήσει μια υποβρύχια έρευνα του θαλάσσιου βυθού, για να προσπαθήσει να εντοπίσει και να αναγνωρίσει πιθανά συντρίμμια αεροσκάφους.

Λόγω των καιρικών συνθηκών και των συνθηκών στη θάλασσα, αναμένουμε ότι η υποβρύχια αναζήτηση στο βυθό θα ξεκινήσει στο τέλος αυτού του Σαββατοκύριακου και θα διαρκέσει έως τρεις ημέρες. Εξοπλισμός σόναρ πλευρικής σάρωσης θα χρησιμοποιηθεί για να προσπαθήσει να εντοπίσει τα συντρίμμια στο βυθό της θάλασσας. Εάν βρεθεί το ναυάγιο, θα χρησιμοποιηθεί ένα τηλεχειριζόμενο όχημα (ROV) για την οπτική εξέταση των ευρημάτων.

Γνωρίζουμε ότι διεξάγεται επίσης ιδιωτική έρευνα στην περιοχή και είμαστε σε στενή επαφή με τους εμπλεκόμενους για να μεγιστοποιήσουμε την πιθανότητα εντοπισμού οποιουδήποτε ευρήματος από συντρίμμια και να εξασφαλίσουμε μια ασφαλή αναζήτηση. Η αποστολή μας είναι να διεξάγουμε έρευνες ασφαλείας για να διαπιστώσουμε την αιτία των ατυχημάτων. Δεν καταλογίζουμε ευθύνη ή λάθος»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ