Πως ο Μπομπ Μάρλεϊ βοήθησε την Εθνική Γυναικών της Τζαμάικα να φτάσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Πως ο Μπομπ Μάρλεϊ βοήθησε την Εθνική Γυναικών της Τζαμάικα να φτάσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Πως η οικογένεια του Βασιλιά της Ρέγκε βοήθησε την Εθνική ομάδα της Τζαμάικα να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της Γαλλίας

Θα υπάρξουν τέσσερις χώρες που θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών αυτό το καλοκαίρι.

Η Χιλή που επικράτησε 4-0 της Αργεντινής στον τελικό του Copa América Femenina για να κλείσει τη θέση της στη Γαλλία.

Η Νότια Αφρική, που όχι μόνο εξασφάλισε την πρόκριση, αλλά και την ισότητα αμοιβών από την ένωσή τους.

Η Σκωτία, η οποία με εκπληκτικό ντεμαράζ επικράτησε στα τέσσερα τελευταία της παιχνίδια μέχρι που πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο.

Και, τέλος, η Τζαμάικα.

Η εθνική ομάδα της Τζαμάικας σταμάτησε να λαμβάνει χρήματα από την ένωσή της, πριν από οκτώ χρόνια και δεν μπορούσε να αγωνιστεί σε επίσημες διοργανώσεις για τρία χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν συμπεριλήφθηκαν καν στις επίσημες κατατάξεις της FIFA.

Η ιστορία των… Κοριτσιών της Ρέγκε άλλαξε το 2014, όταν η εθνική ομάδα ήρθε σε επαφή με την Σεντέλα Μάρλεϊ μία από τις κόρες του Μπομπ Μάρλεϊ.

Η Μάρλεϊ βοήθησε την ομάδα να λάβει τη χορηγία που χρειαζόταν για να μείνει ζωντανή. Μάζεψε 50.000 δολάρια και έδωσε για κάθε ένα δολάριο που μάζεψε – 100 δικά της, παρέχοντάς τα για τις βασικές ανάγκες της ομάδας.

Τότε κυκλοφόρησε και το single Strike Hard, από την Σεντέλα και τους αδελφούς της, ο Stephen και ο Damian, με στόχο να δημιουργήσουν θόρυβο γύρω από την ομάδα.

Αλλά δεν ήταν αρκετό.

Το 2016, όταν η ομοσπονδία έκοψε ξανά τις χορηγίες, το Ίδρυμα Alacran έπρεπε να παρέμβει. Με βάση του τις ΗΠΑ, δεσμεύεται να παρέχει οικονομική βοήθεια σε αθλητικές και μουσικές δραστηριότητες για τις κοινότητες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Με τα δικά τους λόγια, έχουν ως στόχο «να βοηθήσουν τις διεθνείς συνεργασίες, να παρέχουν χρηματοδότηση και να επενδύουν σε τέχνη, μουσική, αθλητικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες που αυξάνουν την εκπαίδευση και την ένταξη των νέων και των κοινοτήτων».

Η Σεντέλα Μάρλεϊ όχι μόνο έχει κληρονομήσει το επώνυμό της από τον πατέρα της, Βασιλιά της Ρέγκε, αλλά έχει επίσης κληρονομήσει το πάθος του για το ποδόσφαιρο.

Με αυτό, κατάφερε να πείσει την Αμερικανή προπονητή Hue Menzies να δώσει πνοή στο σχέδιό της. Για να βοηθήσει τον θηλυκό πληθυσμό του νησιού της Καραϊβικού να έχει την ευκαιρία να ονειρευτεί…

Στις 17 Οκτωβρίου του 2018, με τρία χρόνια πλήρους αδράνειας στο πρόσφατο παρελθόν, η Τζαμάικα νίκησε τον Παναμά. Κέρδισε στα πέναλτι στα play-off του CONCACAF (του Πρωταθλήματος Εθνών της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και νησιών Καραϊβικής) και θα είναι η πρώτη ομάδα της Καραϊβικής που θα εμφανιστεί ποτέ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ