Οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της σεζόν για τη FIFA (pic)

Οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της σεζόν για τη FIFA (pic)

Ανακοινώθηκε η τελική δεκάδα της FIFA για το βραβείο «The Best». Παρόντες οι Κριστιάνο, Μέσι, Εμπαπέ, τριάδα της Λίβερπουλ και τα «φυντάνια» του Άγιαξ.

Η FIFA ανακοίνωσε την τελική δεκάδα στον δρόμο για την ανάδειξη του καλύτερου παίκτη της σεζόν που πέρασε. Το βραβείο «The Best» ξεκίνησε το 2016, προκειμένου να κοντράρει το αντίστοιχο της «Χρυσής Μπάλας».

Οι τρεις πρώτες χρονιές ανήκαν στον Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος εξαργύρωσε τις εμφανίσεις του με την Ρεάλ (τρεις διαδοχικές κατακτήσεις Champions League) και την εθνική Πορτογαλίας (Euro 2016).

Η φετινή αξιολόγηση από τη FIFA αφορούσε την περίοδο 16 Ιουλίου 2018  έως και τις 16 Ιουλίου του 2019, ενώ η τελική δεκάδα ήρθε στο φως της δημοσιότητας για να προκύψουν οι τρεις «μονομάχοι» που θα παρευρεθούν στην τελετή απονομής του βραβείου.

Αρχικά η παρουσία των Κριστιάνο Ρονάλντο, Κιλιάν Εμπαπέ και Λιονέλ Μέσι ήταν αδιαμφισβήτητα δεδομένη, καθώς οι δύο «εξωγήινοι» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου παραμένουν σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ ο νεαρός Γάλλος αποτελεί πυλώνα της Παρί τόσο εγχώρια, όσο και στην Ευρώπη, αλλά και της εθνικής Γαλλίας καταρρίπτοντας πολλά ρεκόρ.

Η Λίβερπουλ είχε την τιμητική της μετά και την κατάκτηση του Champions League της φετινής σεζόν, αλλά και της τρομερής πορείας στο πρωτάθλημα. Έτσι λοιπόν οι Μανέ (πρώτος σκόρερ στην Premier League), o «βράχος  Φαν Ντάικ και ο «Φαραώ» Μοχάμεντ Σάλαχ, μπήκαν δικαιωματικά στην δεκάδα.

Οι Ματάις Ντε Λίχτ και Φράνκι Ντε Γιονγκ επιβραβεύονται για την ονειρεμένη χρονιά με την φανέλα του «Αίαντα», ενώ οι Εντέν Αζάρ και Χάρι Κέιν συμπληρώνουν την λίστα. Ο Βέλγος κατέκτησε το Europa League στην τελευταία του εμφάνιση με την Τσέλσι, ενώ ο Άγγλος φορ ήταν φιναλίστ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κόντρα στη Λίβερπουλ.

Αναμφίβολα το βραβείο του πιο αδικημένου πηγαίνει στα χέρια του Άλισον Μπέκερ, ο οποίος κατάφερε να πανηγυρίσει το «τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά», αλλά και το Κόπα Αμέρικα με τη Βραζιλία. Ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ θα αποτελούσε τον μοναδικό εκπρόσωπο της θέσης του στην τελική δεκάδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Τα τρόπαια και οι ατομικές διακρίσεις του κάθε παίκτη (16/7/2018- 16/7/2019):

Κριστιάνο Ρονάλντο: Πρωτάθλημα Ιταλίας, Σούπερ Καπ Ιταλίας, Uefa Nations League (Πορτογαλία), Πρώτος Σκόρερ στο Uefa Nations League, Παίκτης της Χρονιάς στη Serie A.

Κιλιάν Εμπαπέ: Πρωτάθλημα Γαλλίας, Σούπερ Καπ Γαλλίας, Πρώτος Σκόρερ στη Ligue 1, Παίκτης της Χρονιάς στη Ligue 1.

Λιονέλ Μέσι: Πρωτάθλημα Ισπανίας, Σουπερ Καπ Ισπανίας, Πρώτος Σκορερ του Uefa Champions League, Πρώτος Σκορερ στη La Liga.

Σαντιό Μανέ: Champions League, Πρώτος Σκόρερ στη Premier League, Φιναλίστ του Κόπα Άφρικα.

Μοχάμεντ Σαλάχ: Champions League, Πρώτος Σκόρερ στη Premier League.

Φαν Ντάικ:  Champions League, Παίκτης της Χρονιάς στη Premier League, Φιναλίστ του Nations League.

Ματάις Ντε Λιχτ: Πρωτάθλημα Ολλανδίας, Σουπερ Καπ Ολλανδίας, Κύπελλο Ολλανδίας.

Φράνκι Ντε Γιονγκ: Πρωτάθλημα Ολλανδίας, Σουπερ Καπ Ολλανδίας, Κύπελλο Ολλανδίας.

Εντέν Αζάρ: Europa League.

Χάρι Κέιν: Φιναλίστ Champions League

Δείτε το σχετικό… τιτίβισμα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ