Αρνούνται να αγωνιστούν Μποταφόγκο και Φλουμινένσε λόγω κορωνοϊού

Αρνούνται να αγωνιστούν Μποταφόγκο και Φλουμινένσε λόγω κορωνοϊού

Μποταφόγκο και Φλουμινένσε εκφράζουν τους φόβους τους για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Δύο από τους κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Βραζιλίας, η Μποταφόγκο και η Φλουμινένσε, ανακοίνωσαν ότι θα αψηφήσουν εντολή από την ομοσπονδία τους να παίξουν αυτήν την εβδομάδα, καθώς ο καθημερινός αριθμός θανάτων στη χώρα από τον κορωνοϊό, αγγίζει τους 1.000 νεκρούς.

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Ρίο ντε Τζανέιρο πρότεινε ότι το πρωτάθλημα της περιοχής, ένα από τα πολλά τουρνουά που πραγματοποιούνται πριν από την έναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων, θα αρχίσει ξανά αύριο (18 Ιουνίου) εν αναμονή της έγκρισης της τοπικής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Μποταφόγκο, Νέλσον Μουφαρέι, χαρακτήρισε την απόφαση «αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα» και οι δύο σύλλογοι, ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να αναλάβουν νομική δράση για λόγους υγείας και ασφάλειας.

«Δυστυχώς, η πλειονότητα των συλλόγων, θεωρεί ότι είναι η ώρα να ξαναπαίξουμε παιχνίδια, παρά τις χαοτικές σκηνές που ζούμε αυτήν τη στιγμή», δήλωσε ο Μουφαρέι. «Είμαστε αντίθετοι».

Η Μποταφόγκο ανακοίνωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα, οι προπονήσεις θα επαναρχίσουν τον Ιούλιο.

Η ιστοσελίδα Globoesporte.com ανέφερε ότι οι πέντε παίκτες του συλλόγου, οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν βρέθηκαν «θετικοί» στον κορονοϊό, θα προπονούνται ξεχωριστά από την υπόλοιπη ομάδα.

Ο πρόεδρος της Φλουμινένσε, Μάριο Μιτενκούρτ, δήλωσε ότι οι παίκτες του παραμένουν ανενεργοί, καθώς η δράση σταμάτησε στα μέσα Μαρτίου και δεν είναι έτοιμοι για την επιστροφή. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η «Φλου» θα αγωνιστεί στις 22 και στις 24 Ιουνίου.

«Οι ημερομηνίες που έχουν οριστεί για τα παιχνίδια μας, είναι απαράδεκτες από την άποψη της υγείας των παικτών μας και δεν θα πάμε στο γήπεδο. Θα προσπαθήσουμε να αναλάβουμε δράση για να κάνουμε αυτό που είναι σωστό», δήλωσε σχετικά.

Οι θάνατοι στη Βραζιλία από την πανδημία είναι λίγο κάτω από 44.000 και ο αριθμός τους αυξάνεται κατά περίπου 1.000 την ημέρα, για την τελευταία εβδομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ