ΕΠΟ πόσα θες να μας τρελάνεις: Δηλωμένη ως «έδρα» της ΑΕΚ, η Ριζούπολη και στο κύπελλο

ΕΠΟ πόσα θες να μας τρελάνεις: Δηλωμένη ως «έδρα» της ΑΕΚ, η Ριζούπολη και στο κύπελλο

Απίστευτα πράγματα με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Είναι απέραντες, απίστευτες, μοναδικές οι εμπνεύσεις της Ε.Π.Ο., όταν παίρνει εντολή να εξυπηρετήσει όσους πραγματικά διαφεντεύουν τις τύχες της και την διοικούν. Όταν είναι η ώρα να κάνει την εξυπηρέτηση που πρέπει δεν υπολογίζει κανόνες, διατάξεις, κανονισμούς και προκηρύξεις. Όλα στο μίξερ της εξυγίανσης, ένας αχταρμάς, ένα άθυρμα με μοναδικό σκοπό να αισθάνεται ασφαλής ο χαλίφης.

Τελευταία «επιτυχία» ο ορισμός του γηπέδου που θα διεξαχθεί ο Τελικός Αγώνας του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Αναφέρει η Προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδος 2019/2020 στο άρθρο 5 ( αναρίθμητο είναι, αλλά από τα συμφραζόμενα πρέπει να είναι το 5) για τον Τελικό Αγώνα του Κυπέλλου:

« Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο, ήτοι σε γήπεδο που δεν αποτελεί έδρα καμίας από τις δύο ομάδες που συμμετέχουν σε αυτόν και το οποίο θα οριστεί με νεότερη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο.». Και στο άρθρο 8 «Γήπεδα αγώνων» της ίδιας Προκήρυξης υποστηρίζει:

« Τα γήπεδα/έδρες των ομάδων που μετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδος 2019 – 2020 θα πρέπει να πληρούν υποχρεωτικά τις κάτωθι προϋποθέσεις:

β. Να έχουν νόμιμα παραχωρηθεί στις ομάδες που θα τα χρησιμοποιήσουν ως κύρια και εναλλακτική έδρα»

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με την πάγια νομολογία της Ε.Π.Ο. οι εγκεκριμένες προκηρύξεις των διοργανώσεων επέχουν θέση κανονισμού, άρα οι διατάξεις τους είναι δεσμευτικές για την Ομοσπονδία και κάθε αντίστοιχη διοργανώτρια.

Ποια γήπεδα δήλωσε ως κύρια και εναλλακτική έδρα η ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδος 2019/2020, όπως είχε υποχρέωση; Κύρια έδρα το Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας και εναλλακτική έδρα το γήπεδο «Γ. Καμάρας» της Ριζούπολης!

Αγωνίστηκε φέτος η ΑΕΚ στο γήπεδο της Ριζούπολης, το οποίο έχει δηλώσει ως εναλλακτική έδρα και στο πρωτάθλημα, όπως ο ΚΑΠ προβλέπει. Βεβαίως, στις 20.10.2019, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με την ομάδα του Μπέου, τον Βόλο.

Δηλαδή, για να καταλάβουμε καλά τι συμβαίνει το γήπεδο, στο οποίο ορίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. ( χωρίς την ψήφο του προέδρου της, που προτίμησε το «παρών») να διεξαχθεί ο Τελικός Αγώνας του Κυπέλλου Ελλάδος, έχει δηλωθεί από τη μια φιναλίστ ομάδα (την ΑΕΚ) ως «εναλλακτική έδρα της», γεγονός που σημαίνει ότι της έχει παραχωρηθεί νόμιμα και μπορεί να το χρησιμοποιήσει ανά πάσα στιγμή. Όπως και το χρησιμοποίησε ήδη στο πρωτάθλημα.

Μιλάμε, δηλαδή, ότι ο Τελικός Αγώνας, ο σημαντικότερος αγώνας της χρονιάς, ορίστηκε να διεξαχθεί στην εναλλακτική έδρα της ΑΕΚ! Αυτό, ούτε ο Κιμ Γιογκ Ουν δεν θα μπορούσε να το σκεφθεί.

Όταν, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. ρωτήθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων Παναγιώτης Δημητρίου «αν ο ορισμός του Τελικού Αγώνα στο γήπεδο της Ριζούπολης είναι μια νόμιμη απόφαση» υπεραμύνθηκε της απόφασης/εισήγησης και δήλωσε «η επιλογή είναι νόμιμη».

Προφανώς είπε συνειδητά ψέματα! Αποδεικνύεται ότι η Α.Ε.Κ. πρότεινε, προφορικά όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Κυπέλλου κ. Μάνος Γαβριηλίδης, για τη διεξαγωγή του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου τις δύο έδρες που δήλωσε στην Ε.Π.Ο. ότι θα χρησιμοποιήσει στη διοργάνωση.

Και η Ε.Π.Ο. χωρίς ίχνος τσίπας αποφάσισε να ορίσει τον σπουδαιότερο αγώνα της χρονιάς, ανάμεσα στις δύο καλύτερες, κατά τεκμήριο, ομάδες σε γήπεδο – έδρα της ΑΕΚ, παρά τη ρητή διάταξη της Προκήρυξης, ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

Είναι, δε, τόσο κωμική η απόφαση, που η Ε.Π.Ο., αφού πρώτα όρισε το γήπεδο του Τελικού την Τετάρτη 07.07.2020 στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, χωρίς καν να γνωρίζει αν είναι κατάλληλο για ένα τέτοιας σπουδαιότητας αγώνα, αποφάσισε να προχωρήσει στον έλεγχο της καταλληλότητας του γηπέδου την Παρασκευή 09.07.2020.

Δηλαδή, δύο μέρες μετά τον ορισμό του γηπέδου και μετά από τις καθημερινές οχλήσεις του Ολυμπιακού και τις αντιδράσεις που ξεσηκώθηκαν η Ε.Π.Ο. έστειλε «συνεργείο» (από ποιους άραγε;) το οποίο έλεγξε το γήπεδο και αποφάνθηκε για την καταλληλότητα του. Το ίδιο γήπεδο, για το οποίο δυο μέρες πριν διαβεβαίωνε την Εκτελεστική Επιτροπή ότι είναι κατάλληλο και ορίστηκε νόμιμα.

Ο Ολυμπιακός τοποθετήθηκε δημόσια και ανέφερε ότι δεν πρόκειται να αφήσει να περάσει έτσι μια καραμπινάτη παρανομία της Ε.Π.Ο. Ήδη απευθύνθηκε στην UEFA και στους εκπροσώπους της στο Πάρκο Γουδή και με επιστολή του αναφέρει όλα τα προβλήματα αυτού του ορισμού, καθώς και την παράνομη απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει τον αγώνα σε γήπεδο – έδρα της ΑΕΚ.

Εννοείται, ότι οι ερυθρόλευκοι θα αντιδράσουν με κάθε νόμιμο μέσον για να ακυρώσουν αυτόν τον ορισμό, που αποτελεί, εκτός των άλλων, κορυφαία πρόκληση προς τους Κανονισμούς και την Προκήρυξη της διοργάνωσης, την οποία έχουν αποδεχθεί όλες οι ομάδες και με βάση αυτή διεξάγεται ο θεσμός του Κυπέλλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ