Ξεφτιλίζονται : Έκλεισε η Ριζούπολη λόγω… διακοπών

Ξεφτιλίζονται : Έκλεισε η Ριζούπολη λόγω… διακοπών

Όπου φύγει-φύγει οι άνθρωποι της Ριζούπολης στο αίτημα του Πατούλη για επανέλεγχο. Απόλυτα εκτεθειμένη η ΕΠΟ. Για τον… πρώτο έλεγχο.

Τα λόγια είναι περιττά. Και οι προθέσεις πλέον πάνω στο τραπέζι. Για όσα πραγματικά συμβαίνουν γύρω από το «θέατρο» της αναβολής του κυπέλλου. Πριν από λίγο η Περιφέρεια εξέδωσε μια ανακοίνωση από εκείνες που δεν επιτρέπουν καν σχολιασμό.

Ένα δελτίο Τύπου με τίτλο: ΚΛΕΙΣΤΟΝ, ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΩΝ.

Σε αυτή λοιπόν αναφέρει:

«Αρνείται λόγω θερινής περιόδου ο Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ, τον επανέλεγχο από την Περιφέρεια Αττικής του γηπέδου «Γ. Καμάρας».

Δικαιώνεται η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, που ζήτησε επανέλεγχο της καταλληλόλητας και της ασφάλειας του γηπέδου της Ριζούπολης

Αν και την προσεχή Κυριακή επρόκειτο να διεξαχθεί στο γήπεδο «Γ. Καμάρας» της Ριζούπολης ο τελικός του κυπέλλου ποδοσφαίρου, μεταξύ Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, σε μια αθλητική εγκατάσταση που τυπικά διέθετε άδεια λειτουργίας ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τον σημαντικό αυτό αγώνα, η διοίκηση του «Γ.Σ. Απόλλων» υποστήριξε ότι το γήπεδο είναι κλειστό λόγω διακοπών κι αρνήθηκε να συμμετάσχει στον επανέλεγχο της εγκατάστασης, που ζήτησε μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας.

Ως δικαιολογία για την άρνηση αυτή, η Διοίκηση του Συλλόγου πρόβαλε την απουσία των μελών της που χειρίζονται τα θέματα που αφορούν την Επιτροπή Ελέγχου (Πολιτικός Μηχανικός, Μηχανολόγος Μηχανικός , συντηρητές , κλπ), λόγω θερινής περιόδου κι έλλειψης αθλητικών δράσεων στο γήπεδο.

Αν και μεσολάβησαν λιγότερο από 24 ώρες από την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ να προτείνει την αναβολή του τελικού, τα αρμόδια τεχνικά στελέχη του Συλλόγου έσπευσαν να κλείσουν άμεσα την εγκατάσταση, πριν διενεργηθεί ο επανέλεγχος που είχε ανακοινωθεί από την Περιφέρεια, πριν καν υπάρξει η πρόταση για αναβολή της διεξαγωγής του αγώνα.

Το γεγονός αυτό, που αποδεικνύεται από το έγγραφο του Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ που επισυνάπτεται, καθώς και η πρόταση από πλευράς του Συλλόγου να γίνει η διαδικασία επανελέγχου πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής, κάτι που θα συμβεί ούτως ή άλλως αφού η άδεια που έχει χορηγηθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση λήγει στις 31/8, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

Σε κάθε περίπτωση και μετά το βιαστικό κλείσιμο του γηπέδου της Ριζούπολης, επιβεβαιώνεται η ορθότητα της απόφασης του Περιφερειάρχη Αττικής να ζητήσει επανέλεγχο της αθλητικής εγκατάστασης από την αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας και να μην αρκεστεί στη χορήγηση της τυπικής έγκρισης καταλληλότητας, που ορθά κατά το νόμο χορήγησε αρχικά η αρμόδια υπηρεσία Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας.

Αυτοί που εκτίθενται από την εξέλιξη είναι όσοι αποφεύγουν με πρόφαση τις θερινές διακοπές τον επανέλεγχο, καθώς κι εκείνοι που θεωρούσαν ότι το γήπεδο πληρεί τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του αγώνα, καλυπτόμενοι πίσω από άδειες που είχαν δοθεί προ πολλών μηνών» .

Με δύο λόγια; Μόλις ο Πατούλης ζήτησε τον επανέλεγχο της εγκατάστασης, τα παιδιά της Ριζούπολης το έκλεισαν το μαγαζί και όπου φύγει-φύγει.

Καταλαβαίνει ο καθένας πως έγινε προφανώς ο πρώτος έλεγχος του γηπέδου από την ΕΠΟ για να δώσει την έγκριση της ώστε να γίνει ο τελικός εκεί. Καταλαβαίνει και γιατί «χλόμιασαν» οι εμπλεκόμενοι όταν ο Περιφερειάρχης ζήτησε να υπάρξει νέος τυπικός έλεγχος για να δώσει το οκ.

Είναι προφανές πια τι έχει συμβεί.

Ιδού και η επιστολή του Απόλλωνα.

Αλήθεια υπάρχει κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός σε αυτή τη χώρα; Παρακολουθεί όσα συμβαίνουν από το «τσιφλίκι» στο Πάρκο Γουδή;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ