Ούτε στις 30 Αυγούστου μπορεί να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου, ούτε στο ΟΑΚΑ…

Ούτε στις 30 Αυγούστου μπορεί να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου, ούτε στο ΟΑΚΑ…

Η ΕΠΟ όρισε παρανόμως τον τελικό για τις 30 Αυγούστου και θεωρεί ότι θα της περάσει. Αλλά και να διεξαχθεί, στο ΟΑΚΑ... αποκλείεται, όπως σαφώς αναφέρει η προκήρυξη του Κυπέλλου.

30 Αυγούστου 2020. Αυτή την ημερομηνία επέλεξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου, μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Και μάλιστα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Μια απόφαση σκανδαλώδης, που παραβιάζει ακόμη και την ευθεία εντολή της UEFA, που με επιστολή της στην ΕΠΟ ζήτησε να διεξαχθεί ο τελικός πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου στη χώρα μας. Ήτοι νωρίτερα από τις 3 Αυγούστου.

Γενικώς, η απόφαση του Παναγιώτη Δημητρίου, που βρέθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή και ανακοίνωσε ότι «ορίζω τον τελικό για τις 30 Αυγούστου», μπάζει από παντού. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να εμποδίζει την ΕΠΟ να παρανομήσει. Εδώ δεν την εμπόδισε η ξεκάθαρη προειδοποίηση του Χούμπελ, ότι τελικός στο τέλος Αυγούστου δεν υπάρχει ως ενδεχόμενο, καθώς θα πρέπει να υπάρξουν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ τροποποιήσεις κανονισμών.

Άλλο, όμως, τι κάνει η ΕΠΟ κι άλλο τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Διότι, μετά το εξώδικο του Ολυμπιακού στον πρόεδρο της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ (Δημητρίου) και σε όσους θεωρεί ότι φέρουν ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την οικονομική ζημιά του συλλόγου, θα έχουμε και συνέχεια. Με τα… προσεχώς να είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Από εδώ και πέρα, λοιπόν, όλα θα γίνουν by the book, που λένε και στα χωριά του πολύγλωσσου δυναμικού της ΕΕ της ΕΠΟ. Ετσι, σε ό,τι έχει να κάνει με την απόφαση της ΕΠΟ για διεξαγωγή του αγώνα στο ΟΑΚΑ, καθίσταται σαφές, ότι δεν μπορεί να περάσει. Καθώς αντιβαίνει ευθέως την προκήρυξη του Κυπέλλου.

Στο Άρθρο 4, που αφορά στο Σύστημα διεξαγωγής αγώνων & Ημερομηνίες Κληρώσεων, σημειώνεται σαφώς ότι ο τελικός δεν μπορεί να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, καθώς είναι έδρα της ΑΕΚ. Αρα, η ανακοίνωση περί διεξαγωγής στο ΟΑΚΑ, είναι παράνομη και πρέπει να επιλεγεί ουδέτερο γήπεδο: «Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο, ήτοι σε γήπεδο που δεν αποτελεί την έδρα καμίας από τις δύο ομάδες που συμμετέχουν σ’ αυτόν και το οποίο θα ορισθεί με νεότερη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ».

Για να υπενθυμίσουμε σε εκείνους που ξεχνούν εύκολα. Ο Ολυμπιακός είχε δεχθεί να γίνει ο τελικός στην έδρα της Ενωσης, ώστε να διευκολύνει τη διεξαγωγή στην εξ αρχής ορισμένη ημερομηνία 26 Ιουλίου ή στις εναλλακτικές 28 ή 29 Ιουλίου. Και μόνο για αυτές τις ημερομηνίες και με αυτή την υποσημείωση. Μετά τη νέα επιθετική ενέργεια της Ομοσπονδίας, όλα θα γίνουν με βάση το γράμμα των κανονισμών. Και τίποτε άλλο.

ΓΙΑΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΠΕ «ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»…

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να εξηγήσουμε λίγο τι ακριβώς σημαίνει το «by the book». Αλλά και γιατί η Αστυνομία είχε ζητήσει να γίνει ο τελικός εκτός Αττικης, κάτι που δεν έχει αλλάξει ως τοποθέτηση. Γιατί το έκανε αυτό η ΕΛ.ΑΣ; είχε μπροστά της την προκήρυξη του Κυπέλλου, αλλά και τις έδρες των ομάδων. Ετσι, ο τελικός δεν μπορεί να γίνει, ούτε στο ΟΑΚΑ ούτε στη Ριζούπολη (ούτως ή άλλως ακατάλληλο γήπεδο) που είναι οι δύο δηλωμένες έδρες της ΑΕΚ, αλλά ούτε στο Καραϊσκάκη και το Περιστέρι, που είναι η πρώτη και η δεύτερη δηλωμένη έδρα του Ολυμπιακού.

Απέμενε, λοιπόν, το γήπεδο της Νέας Σμύρνης, το οποίο επίσης θεωρείται «υψηλού κινδύνου» σε ό,τι έχει να κάνει με πιθανές συγκρούσεις οπαδών στα γύρω στενά.

Πού θα γίνει ο τελικός; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε από αυτά τα γήπεδα… Αλλά και αυτό δεν είναι πρόβλημα, διότι σίγουρα κάποιο καλό γήπεδο θα βρει η ΕΠΟ. Μπορεί, μάλιστα, να ξεπεράσει τον εαυτό της και να βρει ακόμη «καλύτερο» από εκείνο της Ριζούπολης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ