Έκθετη η ΕΠΟ: Κάνει τελικό σε γήπεδο που δεν μπορούν να γίνουν αγώνες

Έκθετη η ΕΠΟ: Κάνει τελικό σε γήπεδο που δεν μπορούν να γίνουν αγώνες

Το ΟΑΚΑ απάντησε αρνητικά σε αίτημα της ΕΠΟ να γίνουν αγώνες Ευρωπαϊκών Διοργανώσεων UEFA 2020-2021 στο Στάδιο λόγω του αγωνιστικού χώρου, αλλά στην Ομοσπονδία σφύριξαν αδιάφορα για τον τελικό.

Τόμους ολόκληρους μπορεί να γράψει κάποιος για την ΕΠΟ. Για τη διοίκησή της και όσα κάνει εναντίον του ποδοσφαίρου. Μια ομοσπονδία που υποτίθεται πως πρέπει να υπηρετεί το ποδόσφαιρο και να κάνει το καλύτερο δυνατό γι’ αυτό. Ωστόσο στην Ελλάδα, ο Γραμμένος και οι… Διακοφώτηδες συνεχίζουν να λειτουργούν με γνώμονα διάφορα συμφέροντα και επί της ουσίας να κάνουν πόλεμο στο ίδιο το ποδόσφαιρο που υπηρετούν.

Τόμοι ολόκληροι μπορούν να γραφτούν και για τις παλινωδίες της ομοσπονδίας που «κατάφερε» να μετατρέψει τη γιορτή του τελικού Κυπέλλου σε… παρωδία. Που άλλαζε τις ημερομηνίες όποτε γούσταρε, που παρανόμησε και πήγε εναντίον των εντολών FIFA και UEFA, που ήθελε να στείλει το παιχνίδι στη Ριζούπολη, που έκανε μέχρι και «παιχνίδια» με τα δελτία παικτών, προκειμένου να μην επιτρέψει σε ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να λάβουν μέρος στο ματς.

Μέχρι που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο και έτρεχαν άρον – άρον να τα μαζέψουν. Και να διαδίδουν ψέματα μέσω των συμμορίτικων ΜΜΕ που ελέγχουν, τα οποία έχουν μεγάλη ευθύνη για την κατάντια του ποδοσφαίρου, με τη λάσπη και τα ψέματα που γράφουν.

Και φτάσαμε στο σήμερα. Στις 28 Αυγούστου, τρεις μέρες πριν τον τελικό στο ΟΑΚΑ, για να δούμε έναν αγωνιστικό χώρο που αποτελεί κίνδυνο-θάνατο για τους ποδοσφαιριστές. Για διεθνείς ποδοσφαιριστές. Για παίκτες με συμβόλαια εκατομμυρίων, που θα κληθούν να ρισκάρουν παίζοντας σε ένα… χωράφι.

Το ΟΑΚΑ μέσω επίσημης ανακοίνωσής του έκανε γνωστό πως Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τον χλοοτάπητα, δίνοντας ακόμα μια απάντηση στα ασύστολα ψεύδη που διακινούνται μέσω των συμμορίτικων ΜΜΕ. Αλλά το… ζουμί της ανακοίνωσης δεν βρίσκεται εκεί. Βρίσκεται στο εδάφιο 6. Και αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την ανικανότητα της ΕΠΟ και των… Διακοφώτηδων. Τους εκθέτει στα μάτια όλου του κόσμου και αυτόματα τους χρήζει υπεύθυνους για οτιδήποτε συμβεί στη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Τι αναφέρεται στο εδάφιο 6 της ανακοίνωσης του ΟΑΚΑ;

«Αξίζει να σημειωθεί ότι για την προστασία του χλοοτάπητα και για την αποφυγή περεταίρω καταπόνησής του, το ΟΑΚΑ δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα της ΕΠΟ σχετικά με την δήλωση ουδέτερων εδρών για την διεξαγωγή αγώνων Ευρωπαϊκών Διοργανώσεων UEFA 2020-2021».

Με λίγα λόγια: η διοίκηση του ΟΑΚΑ έλαβε αίτημα από την ΕΠΟ και απάντησε πως δεν μπορεί να γίνει κανένας αγώνας αυτή την περίοδο στο Στάδιο. Ούτε αγώνας για το Champions League, ούτε για το Europa League, ούτε επίσημος ή ανεπίσημος. Τίποτα. Τι έκανε η ΕΠΟ, η οποία έλαβε την αρνητική απάντηση του ΟΑΚΑ; Όρισε τον τελικό εκεί!

Βάζοντας σε κίνδυνο, φυσικά, τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Και χωρίς να ενημερώσει τους συλλόγους ότι η ίδια η διοίκηση του ΟΑΚΑ βάζει… απαγορευτικό λόγω του αγωνιστικού χώρου.

Ψιλά γράμματα θα πει κανείς. Εδώ δεν ενδιαφέρει την ομοσπονδία ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες είχαν δώσει deadline στις 2 Αυγούστου, θα ενδιαφερθεί για τους παίκτες και τον τελικό; Πλέον δεν τους ενοχλεί ούτε το ότι τα γεγονότα τους εκθέτουν ολοένα και περισσότερο. Αρκεί να κάνουν τη δουλειά τους όπως τους την… παραγγέλνουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ