Το ποδόσφαιρο τιμωρεί την ΑΕΚ

Το ποδόσφαιρο τιμωρεί την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πληρώνει πολύ ακριβά το ότι αντί να εκμεταλλευτεί τις ευνοϊκές συνθήκες που η ίδια δημιούργησε το καλοκαίρι του 2018 για τον εαυτό της, έβγαλε τα μάτια της και τρέχει ακόμη να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Οι απώλειες που είχε ο Ολυμπιακός σε επίπεδο ενδεκάδας τουλάχιστον, στον τελικό του Πανθεσσαλικού, ήταν πιθανότατα πιο σημαντικές από αυτές που είχε η ΑΕΚ λόγω των ειδικών συνθηκών κάτω από τις οποίες διεξήχθη αυτό το παιχνίδι. Πέρα από αυτό όμως, όποιος είδε το ματς κατάλαβε πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι μακράν πιο ομάδα και πιο δουλεμένοι από την αντίπαλό τους.

Και αυτό οφείλεται μεν στο γεγονός πως υπάρχει ο ίδιος προπονητής εδώ και δύο χρόνια (πηγαίνει για τον τρίτο) αλλά όπως αποδείχθηκε, ο Μαρτίνς είχε ετοιμάσει και πολύ καλύτερα το ματς από τον Καρέρα. Τον οποίο κέρδισε για τρίτη φορά σε τέσσερις συναντήσεις τους φέτος. Κι αν στις προηγούμενες ήττες υπήρχε μια δικαιολογία για τον Ιταλό, αυτή τη φορά δεν υπάρχει καμία.

Όταν ο αντίπαλος παίζει με τερματοφύλακα ένα παιδί που δεν έχει κλείσει ακόμη τα 18 του, ένα δεξί μπακ που πιθανότατα ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά στη ζωή του που έπαιξε σε αυτή τη θέση και αριστερό μπακ έναν άνθρωπο που παίζει το τελευταίο ματς της καριέρας του και δεν καταφέρνεις να φτιάξεις ουσιαστικά ούτε μία καλή ευκαιρία από οργανωμένο παιχνίδι, τότε κάτι έχει πάει πολύ λάθος. Όταν κερδίζεις τόσα στημένα και δεν προκύπτει ούτε μία αξιοσημείωτη στιγμή έστω σε ένα από αυτά, τότε κάτι δεν γίνεται σωστά.

Και το πρόβλημα για την Ένωση είναι ακόμη μεγαλύτερο αν σκεφτεί κανείς πως ακόμη και οι μεταγραφές της να μπορούσαν να παίξουν, δύσκολα θα άλλαζε κάτι δραματικά στο παιχνίδι. Εκτός κι αν πιστεύει κανείς ότι ο Χνιντ θα έκανε τόσο μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους Τσιγκρίνσκι και Σβάρνα ή ο Ινσούα στη θέση του Λόπες για παράδειγμα. Για ακόμη ένα παιχνίδι αποδείχτηκε περίτρανα ότι η ΑΕΚ δεν αντέχει πλέον άλλα μπαλώματα.

Και ακόμη πληρώνει τα τραγικά λάθη που συνέβησαν το καλοκαίρι του 2018. Όταν η πρωταθληματική ομάδα που ήθελε δυο-τρεις πινελιές για να εκτοξευτεί, διαλύθηκε σε ένα μήνα και μπήκε γυμνή στους ομίλους του Champions League.

‘Η αλλάζει άμεσα ή βουλιάζει (κι άλλο)

Χρειάζεται αλλαγές, ριζικές και σε θέσεις κομβικές. Επίσης χρειάζεται και λεφτά. Αν θέλει να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια στο πρωτάθλημα και να σταματήσει το κοντέρ των χαμένων τελικών στο Κύπελλο. Αρνητικό ρεκόρ στο ελληνικό ποδόσφαιρο κατέγραψε εχθές, με τέσσερις σερί ήττες.

Και το χειρότερο απ’ όλα, το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς που έπαιξαν στο Πανθεσσαλικό, ήταν παρόντες στους πιο πολλούς, αν όχι σε όλους, από τους προηγούμενους χαμένους τελικούς. Κι εκεί που περιμένεις οι συγκεκριμένοι ειδικά να βγάλουν έναν εγωισμό παραπάνω, να γυαλίζει το μάτι τους, αυτοί είναι και οι χειρότεροι του γηπέδου. Άνευροι, ηττοπαθείς, ως και αδιάφοροι κάποιοι.

Το ερχόμενο Σάββατο ξεκινάει το πρωτάθλημα για την ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό. Και καπάκι παίζει σε μια ζαριά την πρόκρισή της στα πλέι οφ του Europa League κόντρα στη Σεντ Γκάλεν. Ενδεχόμενος ευρωπαϊκός αποκλεισμός για δεύτερη σερί σεζόν από τα προκριματικά, θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο για την ΑΕΚ.

Στις μέρες που μεσολαβούν μέχρι τότε η ομάδα θα πρέπει να ενισχυθεί. Με παίκτες που… σήμερα θα έρθουν και αύριο θα μπορούν να είναι βασικοί. Στα εξτρέμ, στη μεσαία γραμμή που φωνάζει ότι λείπει ένας παίκτης με δημιουργικά χαρακτηριστικά, στο δεξί άκρο της άμυνας και στα σέντερ μπακ. Γιατί και τους Ελβετούς να περάσει, στον επόμενο γύρο ο αντίπαλος θα είναι πιθανότατα πιο δυνατός. Και με την υπάρχουσα κατάσταση, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για την ΑΕΚ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ