ΑΕΚ : Η θωράκιση των άκρων και ο σύνθετος ρόλος του Γαλανόπουλου

ΑΕΚ : Η θωράκιση των άκρων και ο σύνθετος ρόλος του Γαλανόπουλου

Το πλάνο του Χιμένεθ για να φύγει η ΑΕΚ αλώβητη από το Φάληρο και η «ειδική αποστολή» για το μπλοκάρισμα του Φορτούνη.

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με ξεκάθαρο στόχο να μην δεχθεί γκολ. Το βάρος της τακτικής προετοιμασίας της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ είχε πέσει σε αυτό το κομμάτι, με την επιθετική λειτουργία να έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο. Βάσει των παραπάνω, η ΑΕΚ πέτυχε αυτό που ήθελε, παρότι σαφέστατα δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Έχοντας έναν κυρίως παθητικό ρόλο στο γήπεδο.

Ωστόσο το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έκανε επί της ουσίας μόλις μία φάση για γκολ μετά τα πρώτα, δύσκολα για την ΑΕΚ, λεπτά του αγώνα, είναι θετικό για την Ένωση. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν διαβάσει καλά τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του Γκαρθία και αυτός ήταν και ο λόγος που τελικά εγκαταλείφθηκε η σκέψη για σχήμα με τριάδα στην άμυνα. Μιας και η ΑΕΚ έπαιξε χθες ένα καθαρό 4-4-1-1.

Ο Χιμένεθ θωράκισε την αριστερή πτέρυγα με τους Μπακάκη, Λόπες, ενώ από απέναντι, είδαμε τον Χριστοδουλόπουλο σε έναν διαφορετικό ρόλο από εκείνον που έχει συνήθως. Με πολλές επιστροφές και βοήθειες στον Γκάλο. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν τα άκρα του Ολυμπιακού να μην βρουν ελεύθερο πεδίο δράσης και το βάρος να μετατεθεί στον άξονα και κυρίως στον Φορτούνη.

Όμως και σε αυτό το κομμάτι η ΑΕΚ πιάστηκε διαβασμένη. Ο Χιμένεθ είχε δώσει έναν σύνθετο ρόλο στον Γαλανόπουλο, ο οποίος είχε την εντολή να ακολουθεί συνεχώς την κάθετη κίνηση του παίκτη των γηπεδούχων. Κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα σε δύο περιπτώσεις όπου ο Φορτούνης επιχείρησε να βγει στην πλάτη του Τζούρτζεβιτς, με τον Γαλανόπουλο να τον ακολουθεί πολλά μέτρα μακριά από το πεδίο δράσης του.

Ο νεαρός μέσος της ΑΕΚ ήταν καθοριστικός χθες για να μπορέσει η ΑΕΚ να κρατήσει το κέντρο και να κόψει τον ρυθμό του Ολυμπιακού. Κάνοντας, πιθανότατα, την κορυφαία του εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα. Αποτελώντας τον κορυφαίο του γηπέδου από πλευράς Ένωσης, κάνοντας με την παρουσία του την απουσία του Σιμόες να περάσει σχεδόν απαρατήρητη.

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσαν στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να φύγει από το Φάληρο αλώβητη. Παίρνοντας το αποτέλεσμα που ήθελε και έχοντας την υπόθεση πρόκριση στα πόδια της. Κυνηγώντας πλέον μια νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ για να βρεθεί και φέτος στα ημιτελικά του κυπέλλου. Σε ένα παιχνίδι πάντως που σαφέστατα είναι ανοικτό και που επίσης, το βάρος αναμένεται να πέσει από πλευράς της κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι. Όχι, βεβαίως, στον βαθμό που είδαμε χθες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ