Τα πλευρά του Σισέ και η επιστροφή του Ρομαό στην άμυνα

Τα πλευρά του Σισέ και η επιστροφή του Ρομαό στην άμυνα

Οι ενοχλήσεις του Σισέ στα πλευρά κάνουν τον Οσκαρ Γκαρθία να σκέφτεται αλλαγή του πλάνου του, με τον Ρομαό να πηγαίνει στην άμυνα, ως παρτενέρ του Νικολάου.

Ο Αλμπέρτο Μποτία είναι τιμωρημένος από το πρόσφατο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Ο Μπιορν Ενγκελς συνεχίζει να έχει ενοχλήσεις και να μην είναι σε θέση να βοηθήσει άμεσα. Από την Κυριακή πρόβλημα προέκυψε και με τον Πάπε Αμπού Σισέ. Ο δυναμικός στόπερ του Ολυμπιακού είναι, μεν, στην αποστολή του σημερινού επαναληπτικού με την ΑΕΚ, αλλά εάν δεν υπήρχαν τόσες απουσίες, ίσως αυτό να μη συνέβαινε.

Ο Σενεγαλέζος στόπερ, στο πρώτο ημίχρονο του πρόσφατου ντέρμπι με την ΑΕΚ δέχθηκε μία πολύ δυνατή αγκωνιά στα πλευρά, από τον Αραούχο. Εντούτοις, επειδή το σημείο ήταν ζεστό, δεν έδωσε σημασία και παρότι είχε πόνο, συνέχισε να αγωνίζεται κανονικά και έβγαλε όλο το παιχνίδι. Ωστόσο, τις τελευταίες δύο ημέρες ο πόνος έγινε πάρα πολύ δυνατός, με αποτέλεσμα ο Σισέ να εξεταστεί από τους γιατρούς του Ολυμπιακού, καθώς υπήρχε ανησυχία μήπως ήταν κάτι σοβαρό.

Εν τέλει, από τις εξετάσεις φάνηκε ότι πρόκειται για ένα θλαστικό τραύμα και όχι για κάποιο κάταγμα. Ένα χτύπημα που προκαλεί πολύ έντονο πόνο, βεβαίως και για αυτόν τον λόγο ο Αφρικανός κεντρικός αμυντικός φοβήθηκε για χειρότερα. Ωστόσο, το εντυπωσιακό είναι ότι αν και θα μπορούσε να μείνει εκτός αποστολής, ο Σισέ ζήτησε από τους γιατρούς να βρουν τρόπο να σταματήσει ο πόνος, έκανε μέρος της προπόνησης την Τρίτη και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Οσκαρ Γκαρθία για τον αποψινό επαναληπτικό του ΟΑΚΑ!

Εκείνο που έχει σημασία να τονιστεί είναι ότι το πρόβλημα του Σισέ έχει κάνει τον Οσκαρ Γκαρθία να εξετάζει το ενδεχόμενο να μην τον χρησιμοποιήσει στην αρχική 11άδα του ματς με την ΑΕΚ. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι σκέφτεται να επαναφέρει τον Αλεξί Ρομαό στο κέντρο της άμυνας, βάζοντας στο πλευρό του τον Δημήτρη Νικολάου, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα μετά από σχεδόν έναν μήνα και το Ολυμπιακός-Πλατανιάς (10/01/2018, 2-0).

Εφόσον συμβεί αυτό, δίδυμο στη μεσαία γραμμή των Πειραιωτών θα είναι ο Ζιλέ με τον Ταχτσίδης. Κάτι που σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν χωρίς «καθαρό» αμυντικό μέσο, αλλά με δύο «8άρια» στη μεσαία τους γραμμή. Από εκεί και πέρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τα άκρα της άμυνας, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί αναμένεται να είναι εκ νέου βασικός, ενώ για πρώτη φορά ο Εχσάν Χατζισαφί δείχνει να έχει αυξημένες πιθανότητες να ντεμπουτάρει με τα ερυθρόλευκα στο πρωτάθλημα, παίρνοντας τη θέση του Λεονάρντο Κούτρη.

Από εκεί και πέρα, στις θέσεις της επίθεσης είναι όλα ανοιχτά. Με τον Οσκαρ Γκαρθία, ωστόσο, να δείχνει ότι έχει στο μυαλό το να βάλει τα… δυνατά χαρτιά του στο παιχνίδι. Με τον Ανσαριφάρντ να επιστρέφει στην κορυφή της επίθεσης, τον Μιραλάς αριστερά και τους Φορτούνη, Μάριν, Οτζίτζα, Σεμπά, Πάρντο να μάχονται για δύο θέσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ