ΑΕΚ : Με «σφραγίδα» Λάζαρου

ΑΕΚ : Με «σφραγίδα» Λάζαρου

Ο Χριστοδουλόπουλος είναι ο παίκτης-«κλειδί» στα φετινά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έχοντας καταγράψει τρία γκολ σε τέσσερα παιχνίδια κόντρα στους ερυθρόλευκους.

Χθες, ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε για την ΑΕΚ τον δρόμο της πρόκρισης, σκοράροντας με κεφαλιά. Στο ντέρμπι που είχε γίνει για το πρωτάθλημα στο ίδιο γήπεδο τον πρώτο γύρο, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, όταν με δύο γκολ, εκ των οποίων το ένα είναι υποψήφιο για το καλύτερο της σεζόν, «ξύπνησε» την Ένωση και την οδήγησε σε εκείνη την επική ανατροπή. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έχει βάλει τη δική του «σφραγίδα» στο φετινό, εντυπωσιακό σερί νικών της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού και αποτελεί τον παίκτη-«κλειδί» για το σύνολο του Χιμένεθ στα ντέρμπι.

Σε τέσσερα παιχνίδια κόντρα στους ερυθρόλευκους φέτος, ο διεθνής άσος έχει καταγράψει τρία γκολ. Όσες και οι νίκες της ΑΕΚ. Βγάζοντας στο γήπεδο πέρα από την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του, μια ηγετική προσωπικότητα και δείχνοντας πως δεν είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από τη νίκη. Είτε ξεκινάει από την αρχή τα ματς, είτε μπαίνοντας ως αλλαγή όπως έκανε χθες.

Ο Χριστοδουλόπουλος ρίχθηκε από τον Χιμένεθ στη χθεσινή μάχη νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Καθώς το πλάνο ήταν να περάσει στο ματς προς το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, για να δώσει στην ΑΕΚ φρεσκάδα, ποιότητα και ταχύτητα, σε ένα χρονικό σημείο που ο Ολυμπιακός λογικά θα έδειχνε κουρασμένος.

Όμως το πλάνο του Ισπανού τεχνικού άλλαξε λόγω του τραυματισμού του Λόπες. Αυτό που δεν άλλαξε πάντως, ήταν το αποτέλεσμα. Ο Χριστοδουλόπουλος ήταν και χθες καθοριστικός για την ΑΕΚ, ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη-πρόκριση και φτιάχνοντας πλέον τη δική του παράδοση απέναντι στον Ολυμπιακό. Ενώ πέρα από το γκολ, είχε συνολικά μια εξαιρετική παρουσία, ειδικά από τη στιγμή που πέρασε δεξιά. Ταλαιπωρώντας αφάνταστα τον Κούτρη, ανοίγοντας διαδρόμους στην άμυνα των ερυθρόλευκων και δίνοντας παράλληλα συνεχώς κατευθύνσεις στους συμπαίκτες του, στα κρίσιμα σημεία.

Όλα τα παραπάνω, έφεραν στο τέλος και την προσωπική αποθέωση στον Λάζαρο από τον Μανόλο Χιμένεθ. Που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα αλλά και την ποιότητα του διεθνή άσου στη συνέντευξη Τύπου, δίνοντάς του νωρίτερα συγχαρητήρια και στα αποδυτήρια. Αφού και ο ίδιος ο Ισπανός ξέρει, πως τα φετινά επιτεύγματα της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού, δύσκολα θα μπορούσαν να είχαν επιτευχθεί, χωρίς την παρουσία του Χριστοδουλόπουλου. Που σύντομα είναι πιθανό να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την διοίκηση της ΑΕΚ και για το νέο συμβόλαιο, που βάσει της απόδοσης και της προσφοράς του, δεδομένα αξίζει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ